Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Bilgi sistemlerini Türkiye ye kurmadýklarý için BDDK’dan izin alamadýlar.
Þaka gibi ama mevzuat böyle der..
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buradakilerin hoþuna gitmiyor uzatmayayým ama yazdýðým þirketler aldýklarý borçlarla yavuz sultan selim köprüsü gibi geri dönüþü olmayan iþler yapan þirketler deðil. Tüpraþýn borcu uzun vadeli ve döviz açýðý yok. O borcun karþýsýnda 1,2 milyar dolardan fazla petrol stoðu var. net döviz pozisyonu artýda. Tüpraþý kaldýrýp fransaya koysak, ederi 40$. Bunu bistte 18$a alabiliyorsun. Tüpraþ olmaz sise olur, soda olur. Sonuçta ihracat geliri olan þirketleri almak cazip diyorum. Ýç piyasanýn çökeceðine, TL'nin dayak yiyeceðine ben de katýlýyorum. Gidip EKGYO dan bahsetmiyorum. Umarým fikrim anlaþýlmýþtýr.
Dövizde yükseliþi kaçýran müzmin TL'cilerin kayýplarýný telafi edebilmeleri için gecikmeli olarak tepki veren yüksek miktarda döviz portföyü bulunan, yüksek oranda ihracat yapan, sahipleri kurumsal, güvenilir þirketler iyi fýrsatlar sunuyor. Özellikle bilanço dönemleri yaklaþtýkça.
Dikkat edilmesi gereken önemli bir husus son üç aylýk finansal tablolarda net döviz pozisyonunu ve kurlardaki deðiþimin dönem karý üzerinde ne kadar kar veya zarar oluþturacaðý kur riski senaryolarýný gözden geçirmeyi ihmal etmeyiniz.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.
Bu Meral AKÞENER neden el pençe ve þirine gibi durmaya baþlamýþ karþýsýnda ?
Yer Ýmleri