En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
konkardato yapanlar hepsi zor durumda mý aceba ? bence degil suistimal edildigi acýk vergi vermekten kacýyorlar borclarý oteliyorlar ..yahu demezlermi adama siz 10 larca yýl boyunca hic birktirmedinizmi kazandýgýnýz 100 lerce milyon dolarý ne yaptýnýz belese kendinize degil de halk yararýna calýstýnýz oylemi yemezler ...devlet hic mi bunlarý sormaz ...eminim bircogu nakti ya yurtdýsýna cýkarmýstýr ya dolara basýp saklamýstýr bi koseye . ..nasýl olsa ekeonomik kriz var deyip isin icinden cýkarýz diyorlar yahu bu faizler %100 oldugu donemlerde insaatlar yokmuydu gokten zembillemi dikildiler .
isteyen cok olur merak etme ama geri odeyecek az olur ..kredi talebi herzaman her faizden olur ..bizim halkýn yapýsý bu ..onun icin artýk eskisi kadar her gelene kredi vermezler ..geri odemelerde sýkýntý olur 4000-5000 den asagý aylýk geliri olanlara kolay kolay kredi vermezler .
Ülke ekenomisini yönetenler dahice bir fikir bulmuþlar enflasyonu düþürmek ve mücadele etmek için. buyurun bakýn.damat zabýtalarý göreve davet ediyor. aklýma eski türk filimlerindeki manav amca geldi. zabýtayý görünce satýþ fiþini ters cevirri fiyatý düþük gösterirdi. yani domatesin üstündeki fiyat fiþinin 1 tarafýnda 4 tl bir tarafýnda 5 tl yazardý. bunlarýn çözümüde o galiba zabýtalar göreve. oldýuda bitti maþallah.
Eger faizler buralarda kalýrsa Dolar kýsa sürede 7 zerine çýkar
Ahme hiç görünmüyor italyada pizza dükkaný açtý galiba
Çok haklýsýnýz. Birazda kendimizi suçlamalýyýz. vergi iadesi için her ay fiþleri yazarak zarfla idareye verirdik. o zaman bazý göz açýklar, esnaftan fiþsiz ne olur diye fiþ almadan indirimli alýþveriþ yaparlardý. Þimdi tutan tuttuðunu öpüyor.
Ben son 4 yýldýr ekmeði, soðaný bile kredi kartýyla alýyorum. Dolmuþ, taksi ve pazarda kredi kartý kullanýlmadýðýndan kaçak oluyor. Bazen post makinesi arýzalý diyen esnafýn malýný býrakýp çýkýyorum. Sonuçta herkes birbirini denetlemeli. Herkes hakký olan kadarýný almalý. Bu iþin ayýbý omaz.
Yer Ýmleri