Þimdi misal gelecek ay dolar 8 olacak desem ,yok ya saçmalama dermisiniz.Sorarsýnýz deðil mi neden böyle düþündüm.Olasýlýðý baya mümkün bir olay .Bu memlekette dolar zamanýnda neler neler yaptý o yüzden bizim halkýmýz ucuz dolar sever)))))))5 lere çeksinler bakýn vatandaþ kaç milyar dolar alýyor
)))))))
Enflasyonda net bir iyilesme gorulme olasiligi olsaydi 10 yillik degil en basta 2 yilliklar duserdi.
10 yilliklar icinde bir cok seyi barindirir. Bunlarin en basinda uzun vadeli enflasyon, risk primi gelir.
Eger senin 2 yillik faizlerin 10 yilliklarin uzerine cikmis ise orada ekonomiye dair problem vardir.
Enflasyon bir noktadan sonra elbette ivme kaybedip dusecektir ama bu oyle hizlica olmaz.
Ornegin gelecek yil 2 ceyrekten itibaren enflasyonda olumlu baz etkileri olacak.
Tahvil faizlerinde net dusus once faiz artirmak ve sonrasinda yavas yavas dusurmekle olur ama su anda Turkiye bunu yapacak noktada degil.
Aðam Ramazan Kurtoðlu na rakip olursun diyim ben sana.![]()
Bir sorunun muhattabý ülkeyi yönetenler
Ýþ bankasýnýn dolarla faizle alakasý yok
Foreks ve tahvile cevap verdim zaten
Cds oyunu dediðin + 2.5-3 faiz olarak bankalarýn sendikasyon yenilemelerine, eurobond ihraçlarýmýza da 7.5 puan olarak yansýyor zaten. Pek bir oyun deðil hani. 5 yýllýk eurobonda 7.5 faiz vermek zorunda olan ülkeleri rahatlýkla bulabilirsiniz misal. Kategorimizi görmek için.
Her olayýn altýnda birþey aramayýn. Akýþýna býrakýn. Rahatlayýn.
Ha ben dolar falan almam .Asýl katakulli onsta dönüyor ve dönecek bence.)))))))))O yüzden her seviyeden gram altýna devam.
Siz öyle yapýn, ben bildiðimi yapayým![]()
Hepimiz ayný yöne baksakta gördüklerimiz farklý olabilir. Nerden baktýðýmýza baðlý.
Paylaþtýðým baþlýklarýn dolar ve faiz ile ilgili olduðunu biliyorum.
Daha fazla yazmayayým dolar düþtü troll yazdý demesinler![]()
Þunu da eklemek yanlýþ olmaz dediðin 3/4 long pozisyonlar karþýlýðý tabii var ancak 6,50 üzeri taze çok pozisyon geldi karþýlýksýz
Saygýlar, Bol kazançlar
hakuna matara....memento mori.
Saddamýn öldüðüne inanmayan halk yýllarca ordusuyla ha þuradan gelecek ha buradan gelecek diye beklemiþ ya bizimki de biraz o hesap. Bilerek devalüasyon yaptýlar, vay Akp þirketlerinin trilyon dolarý var yurt dýþýnda vs vs uzayýp gider. Bu kadar becerikli deðiller aðam. Keþke olsalardý da bu duruma düþmeseydik. Evet ülkeye zaman zaman kaynaðý bilenen ama açýklanmayan döviz giriþi oluyor. Hep olmuþ zaten. 4 milyar 10 milyar 15 milyar belirli dönemlerde. Özellikle seçim öncesi dönemlerde. Yeni bir þey deðil. Bu para girer çýkar. Sahipli para. Ve miktarý ve amacý ülkeyi düze çýkarmak borcunu ödemek deðil. Belli bir süre yalancý bahar getirebilmek.
Yer Ýmleri