Bayaaa anladým..saðol..þimdi ben 2018'i Mart ayýný hatýrlamýyorum ama FED veri odaklý hareket eden bir kurum..piyasa veya kendisi böyle bir beklenti yaratmýþ olabilir ama sonradan veriler desteklememiþtir..veriler destekledikten sonra bilindiði üzere FED bu konularda þeffaf ve beklentileri pek kýrmamaktadýr..
Þimdi ben normalde QE forever'cýyým..ancak geçen sene Kasým Aralýk gibi gelen verilerle fikrim deðiþmeye baþladý..özellikle fiscal tedbirlerle..bu konuyu çokça belirttim..seninle tanýþmamýz da o aylardýr, Gund'ýn baþlýðýný açtýðý tarih zaten 10. ay..dolayýsýyla bana pek bu tarihten öncesi için atýfta bulunma istersen..
Benim geçen sene 11-12 aylarda neler yazdýðým Gund'ýn topiðinde kayýtlý..senin ise nasýl kafa bulduðunda..istersen tekrar oku o yazýlanlarý..diðer taraftan dediðn gibi çok defa Euro nasýl artar dediðim olmuþtur, doðrudur..ancak o konuya ben dolar þortcularý derim, Power ise global kumarbazlar der, bilgin olsun..
Diðer tarfatan Dow'un yada ABD borsalarýnýn buralara gelmesinde FED'in alakasý vardýr, ama senin görüþle tersten..Artan faiz hadleri çekici hale gelmiþtir ve globalde artýk para/dolar ABD varlýklarýna akmaktadýr..selamlar..
Hele hele teknik bilen al sat yapabilen biriyse üff ki ne üfff.
Dolar çýkacak dedik ne oldu buna ovp beðendimi þimdi yani
Bak diðer baþlýkta anlattým ama farketmemiþ..millet yanýlmasýn diye tekrar bahsedeyim..tabiki DXY önemli, nezninde EUR/USD..zaten DXY artsa iyice yamulacaz da, neyse..ancak bir önemli faktör de paranýn maliyeti, borçlanma oranlarý..
Bak bu Albayraðýn beyanatýný sonradan okudum..istersen tersten yorumla..bak bakalým tek faktör DXY mi?
Kamu bankalarý en son kaçtan dolar mevduatý baðlýyorlardý..buralarda yazýlmýþtý..Albayrak; "Kamu bankalarýnýn likidite sýkýntýsý yok. Özel bankalardan da gayet güzel haberler alýyoruz. Akbank sendikasyon kredisinde süreç olumlu gidiyor. Yapýlandýrma çerçeve anlaþmasý önemli bir metin, hýzla hayata geçecek. Türkiye'nin kaynak çerçevesinde durumu güçlü ve iyi" açýklamasýný yaptý.![]()
Yer Ýmleri