Tarým ve hayvancýlýk çökmüþ durumda.!!
Tarým girdileri ithal tohumundan ilacýna kadar.!!
Tarým ürünlerinin bir çoðu ithal
Et ithal, saman ithal
Hepsi dövizle .!!!
Enerji giderleri çok yüksek
Üretimde verimlilik Yok.!!
100 birim ihracat için
70 birim ithalata göbekten bagýmlý
Ülkenin risk pirimi çok yüksek
Döviz borçlarýnýnda maliyeti yükseldi, dahada yükselecek
Kredi faizleri yükselme trendinde
Döviz faiz girdabýnda.!!!
Bu kýsýr döngüler.!!
Hiperpower enflasyon üretir.!!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Phillip Cocu: "Beþiktaþ maçýna yüzde ikiyüz konsantre çýkacaðýz" demiþ...
3-4 ayda bu güzel akýllý adamý da bozduk gitti...Ona yanarým.
Þu anki kur üzerinden hesap yaparsak, dolar 1 ayda 0.125 yükselse bile, yani örneðin 6.25'ten 6.375'e gelse bile vadeli TL faizle ancak ayný hesaba gelebiliyor. Ancak dolar 4.5'ken 4.9'ken Mert Yýlmaz da bu muhabbeti yapýyordu hep. O objektif þekilde anlatsa da, bu muhabbetten yýl sonu veya gelecek yýl dolar nasýl 5.5 olsun 6 olsun caným mümkün deðil diyorduk (diyordum). Mert Bey bugünkü videosunda bile TL faizi garantili getiri diyor. Evet öyle ama bir taraftan da kime göre neye göre garantili getiri. TL faizi TL'ye göre garantili getiri. Dolar 4'ten 4.5'tan kalktý 6'ya 7'ye geldi birkaç ayda, ne oldu bizim garantili getiri, eridi gitti. Bu yüzden evet haklýsýnýz ama ben bir kez o bakýþ açýsýyla hareket etmekten yandýðým için ayný açýdan bakamýyorum þimdi. Bir kez de bu açýdan yanarsam düþene bir de sen vur durumu olur bana, bir tokat TL'den, bir tokat da USD'den, tokat manyaðý olurum, ama yine de bu yolu seçeceðim. En kötü %50-%50 sepetle devam ederim. Tekrar %100 TL'de kalma riskini göze alamýyorum. Ben artýk onu garantili getiri deðil garantili risk olarak görüyorum.
Yer Ýmleri