Baþkan Erdoðan Macaristan dönüþü uçakta gazetecilerin sorularýný yanýtladý. Erdoðan 'Atatürk’ün vasiyetinin Hazine’ye devrini gerçekleþtirelim. Bu þahýslara ait bir hak deðildir.*CHP’nin hiç deðildir dedi.
Baþkan Erdoðan,*CHP*'den gelen Kaþýkçý olayýyla ilgili açýklamalar için de, "Türkiye'yi ana muhalefet idare etmiyor, onlar kendi iþlerine baksýn" dedi.
CHP'NiN iÞ BANKASI HiSSELERi HAZiNE'YE
Erdoðan, "Atatürk'ün vasiyetinin Hazine'ye devrini gerçekleþtirelim. Bu þahýslara ait bir hak deðildir. CHP'nin hiç deðildir" dedi.
Baþkan Erdoðan, Türkiye*Ýþ Bankasý'ndaki CHP hisselerinin*MHP*ile birlikte*TBMM*'de yapýlacak yasal bir düzenleme sonucu Hazine'ye devrini gerçekleþtirmeyi düþündüklerini açýkladý. Erdoðan, Atatürk hisselerinin þahýslara ve CHP'ye ait bir hak olmadýðýný söyledi.
Erdoðan'ýn açýklamalarý þöyle:
"Mesele Ýþ Bankasý deðil. Mesele,*Gazi Mustafa Kemal Atatürk*'ün vasiyetidir.*Kýlýçdaroðlu*, 'Oradan bizim kasamýza giren para yok ki' diyor. Ben 'Senin kasana para giriyor' demiyorum ki. Biliyorsunuz, mahkeme kararýyla, Türk Dil Kurumu'na ve Türk Tarih Kurumu'na belirli bir temettü geliri aktarýlýyor. Ama orada*Yönetim Kurulu*'na CHP niye dört adam koyuyor? Efendim, yönetim kurulundaymýþlar ama hiçbir inisiyatifleri yokmuþ. Yönetim Kurulu'na gireceksin, ama hiçbir inisiyatifin olmayacak. Böyle bir saçmalýk olur mu? Þayet inisiyatifleri yoksa o dört kiþiyi çeksinler o zaman.
MHP'YLE BÝRLÝKTE YAPARIZ
Biz diyoruz ki: Buradaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyeti neyse bu vasiyetin Hazine'ye devrini gerçekleþtirelim. Çünkü bu þahýslara ait bir hak deðildir. CHP'nin hakký hiç deðildir. MHP'li arkadaþlarla birlikte yapýlacak bir yasal düzenlemeyle yoluna koyulabileceði kanaatindeyim."
MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri