Viop'danmý bahsediyorsunuz yoksa varanttan mý ? Bi açýklarmýsýnýz, bahsi geçen iþlemin türü, cinsi adý nedir? Teþekkürler þimdiden
CLT-L09 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Elliottan anlamam. Hareketin baþlangýç noktasý belli. Elliottan anlayan bir abim ablam da þuraya bir sayým atsa uzun vade de görsek neredeyiz.
![]()
dün bahsettiðim durum gene gerçekleþiyor ben biraz daha geç bekliyordum.
ama alan biraz daha da daraldý.tekrar yükseliþten sonra bi düþüþ daha gelebilir.
bir arkadaþ söylemiþti Düþen Kama Formasyonu gerçekleþiyor olabilir.
31 Ekim 2018 Çarþamba, 10:08
Türkiye Ýstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlýðý iþbirliðiyle oluþturulan geçici dýþ ticaret verilerine göre; ihracat 2018 yýlý Eylül ayýnda, 2017 yýlýnýn ayný ayýna göre %22,4 artarak 14 milyar 456 milyon dolar, ithalat %18,3 azalarak 16 milyar 326 milyon dolar olarak gerçekleþti.
Dýþ ticaret açýðý %77,1 azaldý
Eylül ayýnda dýþ ticaret açýðý %77,1 azalarak 1 milyar 869 milyon dolara geriledi.
Ýhracatýn ithalatý karþýlama oraný 2017 Eylül ayýnda %59,1 iken, 2018 Eylül ayýnda %88,5'e yükseldi.
turizmle ilgili sanýrým![]()
Buyrun saayin tospa, degerli katilimci konuya giris yapmis.
Sinci bi zahmet sizde ihracatin alt kalemlerine girip, ne kadarinin dolarla, ne kadarinin euroyla oldugunu yaziverin.
Boylece dengenin nerede oldugunu ujj asagi bejjj yukari anlayabiliriz.
Cok basit aslinda...Kizmak yok hepimiz burda bir seyler ogreniyoruz...
Korelasyonda zor bir þey yok..DXY nin ana bileþeni EUR(%57)..EUR/USD düþüyorsa büyük oranda dolarda güçleniyordur..globalde borçlanmalarýn %55'i dolarladýr..bu oran tüm diðer para birimleri düþünüldüðünde oldukça iyi bir orandýr..dolayýsýyla dolar deðerlendikçe özellikle geliþmekte olan ülkelerin dolar borçlarýnýn geri ödemelerinde zorlanmalar baþlar..tabiki en çok hurmayý götürünlerde bu zorlanmalar daha fazla olacaktýr..tek sebep bu olmayabilir ama dolarýn deðerlendiði ortamda USD/TL nin artmasý beklenebilir..selamlar..
Bu beklenendir sayýn Enki. Grafik ne diyor diyorum ben? EUR/USD düþerken dolar/tl yükselmiþ, yatayken yükselmiþ, çýkarken yine yükselmiþ. Buradaki hikaye farklý. Ýktisat bilimi NÞA da belirli þartlarýn oluþmasý durumunda meydana gelecek beklentiyi temel alýr. Ama piyasa dinamikleri maalesef çoðu zaman farklý iþliyor. O yüzden iyi ekonomistler finans piyasalarý hakkýnda, kurlar hakkýnda net yargýlardan kaçýnýrlar. Oranýn farklý ve birçok dinamiði mevcut.
Yer Ýmleri