Þaka mý bu

Neyin iddiasý? Bir kere ben sana hiç yazmamýþtým ki. Velev ki iddiaya girdik ve hiç bir þey yazmadýk, bunun kime ne faydasý olacak
Ben buraya ilk ve tek kez yazmýþtým, bir dahaki yazým bilançoda olacak demiþtim. Ama ardýndan, neden olduðunu anlamadým, birisi, þirketin içinde, deðeri 200 milyon dolar (1 milyar 200 milyon lira kadar) olan bir fon olduðunu ima edince, bunu düzeltmek istedim. Ben bu þirketin hissesinde spekülasyon olduðunu tahmin ediyordum ama manipülasyon yapýlacaðýný hiç tahmin etmezdim. Eðer birisi, bu þirketin içindeki o fonun deðerinin 1 milyar olduðunu, öyle olmadýðýný bilerek ima ediyorsa, bu suçtur. Ýlgili kurumlar gereðini yapmalýdýr.
Buna sessiz kalamadým.Suçum bu.
Araþtýrsam baþka neler çýkacak Allah bilir. Eðer üzerime gelirseniz, anlamsýz saldýrýlarýnýza devam ederseniz, araþtýrýrým da. Biz burada sadece 1 bilgi verdik, bu bilgi üzerine gideceðinize benim üzerime gelirseniz, bunda baþka ayaklar da aranýr sonra. Niye saldýrýyorsunuz kardeþim topluca, ne yanlýþ yaptýk, yalan bir þey mi söyledik yazdýk. 5 kat kazanmýþsýn (gerçi satmadan kazanmýþ sayýlmazsýn), havaný da attýn, eyvallah da, bana niye saldýrýyorsun, öyle daha çok mu kazanacaksýn, bunun verdiðim düzeltmeye katkýsý mý olacak..Ha, sizin zaten bu yalan bilgi ile ilginiz yoktur.
Deðerinden 5-6 kat üzerine çýkmýþ ilk hisse deðil bu, son da olmayacak. Yaþým gereði çok fazla, spekülasyonla 5-6 katýna çýkan, sonra þemsiye olup batan kaðýt/þirket gördüm. Ama ulu orta, halka açýk þekilde manipülasyonla ilk kez karþýlaþýyorum. O açýdan ilgimi çekti.
Ve doðrusu, burada 1 tek bilgi verdim, faydalý bir bilgi. Sen þirketin içindeki o fonun deðerinin 200 milyon olduðuna inanmak istersen sana engel olamam. Var inancýna devam et.
Ben bu yazýlarý, hisse 13,5 lira iken yazdým. Yok efendim, 2,5 lira iken bilmem ne dediðiniz beni ilgilendirmez. Þirketinin deðerini hesaplamamýþ, beklentileriyle birleþince deðerinin ne olmasý gerektiðini hesaplamamýþ, kliþe baþkalarýndan ezberlediði laflarý burada yazarak bana ayar verdiðini sanan diðer arkadaþým...he biz onlarý bilmiyoruz.. Allah bereket versin..inþallah çok çok kazanýrsýnýz.. Sizin kazanmanýzla kaybetmeniz arasýnda benim açýmdan bir fark yok. Dediðim gibi, ders çýkarmak için izliyorum. Bana dokunmazsanýz, zaten sessiz izlemeye devam edecektim. Dokundukça yeni bilgiler eklerim, haberiniz olsun..Çok endiþe ediyorsunuz ya þirket hakkýnda bilgi öðrenmekten.
Yazdýklarýmda yanýlmýþ olabilirim, yanlýþ yorumlamýþ da olabilirim, o yüzden yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendiniz okuyunuz ve kendi çýkarýmlarýnýzý kendiniz yapýnýz. Gerçi çoðunuz da yanlýþ çýkarým yapýyor ya neyse...
Yer Ýmleri