Soruma hala cevap alamadým da neyse. Allah yolunuzu açýk etsin. Ego iyi bisey deðildir. Hele altý dolu deðilse hiç iyi deðildir.
Geçiniz kelime oyunlarýný
SM-A320F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Soruma hala cevap alamadým da neyse. Allah yolunuzu açýk etsin. Ego iyi bisey deðildir. Hele altý dolu deðilse hiç iyi deðildir.
Geçiniz kelime oyunlarýný
Bu hisse henüz elimde yok. Bir süredir takip ediyorum ama genelde yanlýþ yorumlar yapýldýðýný görüyorum.
Bu hisse giriþim sermayesi þirketi.
Holding deðil.
Fark nedir derseniz holding olsa iþtiraklerinin kar zarar durumuna bakar onlardan gelecek temettüye göre holdingn karini deðerlendirirsiniz.
Giriþim sermayesinde þirketin kârina bakýlmaz. Sahip olduðu þirketlerin potansiyeline bakýlýr. Çünkü g.s lerin amacý o þirketi büyütüp satmaktýr. Yani 3,5,10 yýl zarar açýklar belki ama bi þirketini satar ve oradan 10 yýlýn zararýný çýkartabilir. Yada boþ çýkar sirketler zarara devam eder.
Yani bugün alayim 3 ay sonra param ikiye katlansýn denecek bir þirket deðil.
Arsa yatýrýmý gibi düþünün. Imar plani ile yesil alan da ila edilebilir. Ticaret alaný da.
SM-A710F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayýn 190725,
Þirketlerin deðer hesaplamasýnda, çarpan sistemi kullanýlýyor. Yani benzer alanda faaliyet gösteren þirketlerin f/k'larý ile kýyaslama yapýlýyor. Bunda, yurtdýþý çarpanlar da kullanýlýyor, ve yurtiçi çarpanlar düþmesine raðmen yurtdýþý çarpanlar deðiþmedi. Yani, firma çok baþarýlý olmayabilse de, emsalleri baþarýlý olduðu için deðerli de olabilir.
ikincisi, örnekle vereyim, mesela son 2 ayda biliþim hisseleri endeksi %80 arttý, ama Kront biliþimde olmasýna raðmen, sadece %50 kadar arttý. Ama halka açýk bir þirket olmayýp, çarpan hesabýyla deðerlenmiþ olsaydý, þu anda daha deðerli görünecekti.
üçüncüsü, þimdi Kront 2 ayda yüzde 50 arttý, buradan diyebilir misiniz ki, bundan sonraki her 2 ayda yüzde 50 artacak. Sizin HUBVC'nin yüzde 100 sahibi olduðu STRS'nin yüzde 4 kadar ortaðý olduðu Zeplin yazýlýmýnýn yüksek deðer artýþý ayný oranda devam edecek midir? Bunun ihtimali nedir? Sizin þöyle bir avantajýnýz olabilir, þu an yurtiçi biliþim çarpanlarý yükseldiðinden, deðerlendirme sonucu yine deðer artmýþ görünebilir, ama bütün bu deðerlendirmeler, hala kaðýt üstünde sanal deðerler. Þimdi 2 kat yükselmiþtir, yarýn düþüverir. Kýsacýlar için al-sat vasýtasý olabilir, ama uzun vade için bir anlam ifade etmez.
Kaðýt üzerinde zenginleþebilir þirket, ama ortada nakit filan olduðu yok..
Sizin bir cevap beklediðinizi düþünmüyordum, hatta size yazmamamý istiyor gibi hissettiðimden, isim vermeden ufak bir cevap yazmýþtým. Cevabýn hepsi size deðildi
Ayrýca KRONT'ta madem beni takip ettiniz, hatta soru bile sormuþsunuz, 2 senedir okumuþsunuz, azýcýk tanýyýp, niyetimin kötü olmadýðýný bilmenizi beklerdim, üzüldüm.. Þimdi bir farklý düþüncemizden dolayý yerin dibine mi girdik. 20 milyon deðer artýþý sürekli olacak gibi bir beklentiyle þirkete deðer biçmiþsiniz, bunun yanýltabileceðini ifade etmiþim, siz ise ego mego diyorsunuz.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Sayýn usta,
Ben sizi kront formundan bildiðimi söyledim. Evet gayet güzel paylaþýmlarýnýz da vardý. Kotu niyetli olduðunuzu düþünmüyorum. Sadece insan pozisyonuna göre yorum yapýyor. Bnm tepkim buna aslýnda. Bu sanayi firmasý deðil tabiki en basit þekliyle ortalama kârý üzerinden bi deðer bicilebilsin. Ama tek seferlik bir kar deðil bu onu anlatmaya çalýþýyorum. Ayrýca strs üzerinden gidiyorsunuz sadece. Bu firmanýn onlarca iþtirak ettiði firma var. Tek bi firmayla deðerlendirmek yanýltýcý olabilir.
Ytd.
Yarýnda kalan 0.29 bitse de alanlarýn niyeti çýksa ortaya..
Bu forumda yýllardýr takip ederim her tür insan var.Spek adamlarý mal toplayacaksa hisseyi sürekli kötüleyenler,elinden kaçýp giden kaðýdý haset ve üzüntüden kötüleyenler veya tecrübe ile uyarý olsun diye uyaranlar vardýr.Herkes kendi kararýný vermelidir ama sürekli bir insan ayný forumda kötülüyorsa art niyet ararým..Bu þirketin güzel bir hikayesi var herkes riski kendi alýr.Fiyat artmýþsa risk artar insanlar buna göre dikkatli olmak zorundadýr.
Yazmayým diyorum ama elinde 1 lot hissesi olmayanlar bile burada mesai yapar olmuþ. Kimse kimseyi etkilemesin, tahminini gerçekmiþ gibi empoze ederek!! Teknoloji çaðýndayýz. Bence yatýrýmcý kap.a girip faaliyet raporu,finansal raporlarý geriye doðru incelemeli.. Deðerlemenin nasýl neye göre yapýldýðýný kendisi okumalý.. Herþey yazýyor. Ciro-karlýlýk.. sadece zeplin için satýþ modeliyle deðerleme yapýlmýþ. Yorum yapmadan Önce zeplinin potansiyeli bilinmeli hariçten gazel okumayla olmaz bu iþler. Benim hisse senedimi benden çok düþünüp yazýyorsanýz öðrenin doðrusunu yazýn. Zeplin uçan balon zeplinlerden deðil ki okadar deðersiz olsun. dünya genelinde kullanýlýyor.haberlerine bir bakýn. Sadece 1 ayda 6 milyondan fazla proje sistemimize aktarýldý diye bir haber var mesela. Þirket ceosu zeplin için ; önceden exit teklifi geldiðini isteseydik 10 kat fiyata satýp çýkabilirdik demiþ röportajýnda.
benim tavsiyem Bilinçsiz yatýrým yapýlmasýn. Düþecek batacak vs. Diken üstünde beklemek yerine araþtýrýp mantýklýysa yatýrým yapýp huzur içinde beklenmeli. Vadesini,hedefini ve bunlardan önce þirketin mevcut deðerini, potansiyelini araþtýrýn. Mesela STRS teknoloji yatýrým a.þ bunyesinde kaç tane startup vardýr. Bu startuplarin tamamýna deðerlemede neden
26 milyon tl deðer biçilmistir.? Ya da hubvc.ye ait Startershub sayfasýnda yazan 200 milyon dolar deðer
( yeni açýklamayla 250 m.dolar) neyi ifade ediyor. Ciro karlýlýða henüz ulaþamayan startuplar deðerlemeye dahil edilmiyor deðeri yokmudur. Startup deðerleme kriterlerine bakýn erken aþama girisimlerin deðeri nasýl hesaplanýr. Kaç tane startupa yatýrým yapýlmýþ, baþarýlý olup devam yatýrýmý almýþ olanlar hakkýnda haber takibi yapabilirsiniz. burada yatýrým yapýyorsanýz araþtýrýp kendiniz karar verin.bol kazançlar.
Son düzenleme : Maximum26; 11-12-2019 saat: 23:42.
Yer Ýmleri