Hiçbir þey kaçýrýlan bir fýrsattan daha pahalý deðildir.
Hiçbir þey kaçýrýlan bir fýrsattan daha pahalý deðildir.
Batmak mý? Arkadaþlar, komik olmayýn. Bakýnýz, borsada uzun süre gözlem yapan birisi olarak, bir çok batan þirket gördüm (bir çoðunu da önceden tahmin ettim). Batan þirketlerde genelde þunlar olmuþtu:
1- Ýsim deðiþikliði
Komik gelebilir, çok basit bir þey belki ama evet, yatýrýmcý unutkandýr deyip, önceki pisliklerin hemen bulunamamasý için isim deðiþtiriyorlar
2- Bedelli
Bu bedelliye muhakkak iyi bir kýlýf bulunuyor. Kesinlikle þirketin borçlarý için deðil de, büyümesi için kullanýlacaktýr.
3- Haber akýþý
Güzel haberler ardý arkasý gelir. KY gaza da gelir
4- Fiyat patlamasý.
Bu neredeyse olmazsa olmazdýr. Kendi yatýrýmcýsýnýn bile, ulan nereye düþmüþüm ben dediði rakamlarý görür.
5- Yeniden deðerlendirme. Arsasý, borsada olmayan iþtiraki filan varsa, bunlar yeniden, ama yüksek bir deðerden deðerlendirilir
6- Ortak satýþý
Ýnanýr mýsýnýz, bu satýþlarý þirketin iyiliði için yaptýklarýný söyleyenleri dahi gördüm. Pes artýk. Þirket batmadan önce artýk neredeyse tamamen halka açýk bir þirket olmuþtur
Bunlarýn 2 ya da 3 tanesi batan ya da batacak þirketlerde mutlaka görülüyor. Ha ama görülmüþ olmasý batacak anlamýna gelmez. Kaldý ki, batan hiç bir þirkette bunlarýn hepsini birden görmedim.
Diðer taraftan, HUBVC'de olan þey apaçýk manipülasyon. Startsup portfolyösü tamamen HUBVC'nin gibi gösteriliyor. Üye sayýsýndaki %145lik artýþ, ciroda yüzde 145 artýþ olmuþ gibi gösteriliyor. Bunlar onbinlerce takipçisi olan kiþiler tarafýndan yapýlýyor. Bir çoðu alana hakim, yani bilmeden yapmalarý imkansýz. Yetmiyor, dahasý, troller, twitter, forum, instagram ne varsa her türlü forumu, çýlgýnca kullanýyorlar. Ben hiç bir batan þirkette yukarýdaki maddelerin tamamýný birden ve artýsýný görmedim.
O yüzden eðer batacaðýný bile düþünüyorsa insan, lafýný etmeden önce on kez düþünmeli
Kendi fikirlerim olup yatýrým tavsiyesi deðildir
Karamsarlýk görüyorum aðalar yada bir korku havasý var yapmayýn sirket bugün kap haberiyle tamamen murat vargiya geçti onumuz açýk makroda mikroda baksak apaçýk hedefimiz uzun elbettte düzeltme olabilir sakin. Zeplin ve paymes yeter sadece malýnýzý kaptirmayin üzülmeyin
SM-N960F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynen öyleSM-N960F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bügün sana bir anýmý anlatayým...starbucks kahve içiyorum iki genç sohbet ediyor..tarýmdan hayvacýlýktan bahsediyor..ülkede bitti bunlar diyor.bir ülkede tarým hayvancýlýk bitti ise sanayi zaten olmaz diyorlar ve bende bu dediklerine katýlýyorum.neyse bende sohbete girdim ordan burdan ekonomiden..arkadaþ borsadan bahstti.bilmen etme ama çok çýkýyor muþ dedi.bende aha dedim...en son mallarý alacak kiþiler gelmeye baþladý dedim...sen sen ol böyle neyüdü belli olmayan þirkette uzun vade olunmaz...hatta en saðlam þirkette de uzun vade olmaz.ne olur biliyon mu saðlam þirketlerde de zamaný gelince satmak elindeki lotu artýrmak.neyse bir zamanlar gelince pire gibi kimse kalmaz burda...kar kar dýr öðrenin...bu arada borsaya gelen yatýrýmcý sayýsý artmýþ..2000 li yýllarda da böyle olmuþtu...uzun vade hubculaða devam..bu arada hatip aða derin aða bir þey bildiði yok...son kalan mallarý ky tutsun elinde diye þöyle miras býraktým þöyle uzun vadeciðim ayaklarý yapýyorlar....hubbbbbbbbb
32-34 de satýn kaçýn diyenler hadi caným benim sahneye alalým sizi.
Yazdýklarým yatýrým önerisi deðildir akýllý olun kendi aklýnýz var ona göre, hele trollseniz uzak durun birader aman aman amannn.
Ne keriz silkelediler be hem hub hen reysas
SM-N960F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri