Originally Posted by
Sobchak
Bir çok söylenti var. Genz bio nun kitlerinin hali hazirda kullanýldýðý söylentisi var. Kitin hazýr oldugu henuz piyasaya düþmediði söylentisi var. Prototip sadece yeni bitti diyen var. Ancak net ve dogru bilgiye ulaþýlamýyor. Sýkýntý oradan kanaklý.
Pasta büyük. Þimdi bundan nasýl daha fazla pay alýrýz diye düþünüyorlardýr. GENZ'in üretim kapasitesi sýnýrlý. A1 Yaþam Bilimleri/RTA'dan üretim ve pazarlama konusunda destek alacaklarý açýklanmýþtý. Tamamen spekülasyon yapýyorum, elimde hiçbir veri yok, ama iþin içindeki Güler Holding, A1 Yaþam Bilimlerinin kurucusu Ümit Fýrat, HUBVC, GENZ gibi paydaþlarýn olduðu, ortaklýk paylarýnýn daha yüksek olduðu bir oluþum kuruyor olabilirler. Neticede RTA'nýn da HUBVC'nin de halka açýklýk oranlarý yüksek.
Daha yol epeyce uzun. Diyelim ki son ürün elde edildi, tüm testleri geçti, sonrasýnda üretim altyapýsý kurulacak, üretim yapýlacak, pazarlama çalýþmalarý yapýlacak, FDA ve WHO onaylarýna baþvurulacak, vs. vs. Onun için ilk aþamalarý açýklamýyor olabilirler.
Bu arada dünya da boþ durmuyor. Pek çok þirket taný kiti üretiyor, her geçen gün sayý artýyor. Parsayý kaptýrmayalým diye uðraþýrken ve oyalanýrken pek çok rakibin köþe baþýný kaptýðý bir piyasa ile de karþýlaþabilirler.
Bakalým, iþin nereye varacaðýný zaman gösterecek.
Tüm yazdýklarým þahsi fikrimdir. Yatýrým tavsiyesi kapsamýnda deðerlendirilmemelidir.
Yer Ýmleri