Her ne kadar bugün heryer kýrmýzý pegi yeþil idiysede, hala patinaj yapýyor. Þu an en az 160 bandýnda olmalý idi. Umarým Pegasus bu sene dýþ hatlara yönelmesinin meyvelerini fazlasý ile alýr ve bizlerlede paylaþýr
Her ne kadar bugün heryer kýrmýzý pegi yeþil idiysede, hala patinaj yapýyor. Þu an en az 160 bandýnda olmalý idi. Umarým Pegasus bu sene dýþ hatlara yönelmesinin meyvelerini fazlasý ile alýr ve bizlerlede paylaþýr
Yatýrým Finansman Deðerleme
2022 - 2023 yýllarý için ortalama FAVÖK tahminine uyguladýðýmýz deðerlememiz için 6,0x hedef FD/FAVÖK çarpanýný kullanýyoruz. Ön ödemeleri ve gelecekteki yatýrým harcamalarýný hesaba katan düzeltilmiþ net borç kullanýyoruz. Bu doðrultuda hedef fiyatýmýzý 137 TL'den 182 TL'ye yükseltirken Endeks Üzeri Getiri tavsiyemizi korumaktayýz.
Keriz silkelemesi tamamlandý.
Petrol fiyatlarý çok hýzlý düþüyor. Önümüz bayram, yurt içi uçuþlar tavan fiyat uygulamasýna raðmen çok hareketli.
Rüzgar Pegi'nin arkasýndan esiyor.
Bakalým deðerlendirebilecek mi?
Sosyal medyada Pegasus bugün gündem de birinci sýraya yerleþmiþ. Þaþýrdým Allah Allah neden gündemde diye bir bakim dedim ne göreyim: üç beþ Pegasus çalýþaný gerizekalý, raký masasýnda foto çekip Kadir gecemiz mübarek olsun Allah kabul etsin yazarak foto paylaþmýþ. Eðer bu doðru ise bu ultra öküzler direk kovulmalý ve Pegasus açýklama yaparak özür dilemeli. Eðer yalan haber ise çalýþanlarýn bu kiþilerin bizimle alakasý yok denemeli. Hayýr iþler tam iyi gidiyorken neden böyle beyin fukarasý tipler piyaya çýkar, oda bize denk gelir. Pegi yönetimi eðer gereðini yapmaz ise ciddi boykot dalgasý yer, önce yurt içi sonra yurt dýþýnda. Tebiyesize terbiyesiz diyerek inþallah marka deðerini korumaya çalýþýr yöneticiler
Eurocontrol verilerine göre 2019 kýyaslamalý uçuþ trafiklerine bakýnca, ilk kez pegasus thy den daha iyi bir konuma geldi. THY 2019 a göre %13,3 aþaðýdayken, pegasus %11,5 aþaðýda (7 günlük ortalamalar). Bu aralar bayram dolayýsýyla 3-4 gün yüksek talep olacak. Ancak Mayýs sonuna kadar normal gün trafiklerinde bile 2019 rakamlarýnýn aþýlacaðýný düþünüyorum.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Baþlýkta in cin top oynuyor. Twitter’da yazýyorum Pegasus hakkýnda, orada da ilgi az. Halbuki uçuþ sayýlarýnda son 2-3 haftada Pegasus büyük atak yapýp thy ye göre öne geçti. 2019 a kýyasla 7 günlük ort uçuþlar %6 yukarýda..thy ancak 2019 u yakaladý.
Ýlk çeyrek finansman maliyeti nedeniyle zarar gelse de, özellikle 2 ve 3. çeyrek favök karlýlýðýnda ciddi yükseliþler bekliyorum.
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Saðol ortak.
Uçak yolcularý sessiz oluyor...
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Yer Ýmleri