Benim çizgilere göre de muhtemel senaryom þöyle

Bist100 , 34 haftalýk EMA ve 50 haftalýk SMA yý aþaðý kestikten sonra her seferinde en alt mavi çizgiyi dip yapmýþ. ( Uzatmalý baktýðýmda 2009 baþýndaki kriz çukuru hariç ) MACD ise her seferinde barlar maviye ulaþtýktan sonra ikili dip yapmýþ. MACD'ýn ikinci dibinden sonra barlar istisnasýz 1-1,5 sene boyunca sürekli yükselen dipler yapmýþ. Benzer senaryoyu uygulayacaklarýný tahmin ediyorum. MACD kuvvetle muhtemel ikili dip yapacak. Buna baðlý ilk dip oluþumu için haftalýk barlarý önce yukarýda 34 EMA ya da 50 SMA ya dokundurabilirler... 103 veya 107 bin civarlarý... Akabinde MACD için ikinci diple beraber barlarýn en alt mavi çizgiye dokunuþu gelebilir ve saðlamlaþtýrma tamamlanmýþ olur ... Çilenin bitiþine dair son teyit için 34EMA-50SMA yukarý kesiþimini takip ediyorum. En alt kalýn mavi çizgi üzerinde yukarý kesiþim geldi mi yeni senaryo baþlar. Kabus senaryosu yazmak isterlerse yani 2009 kriz çukurundan bi tane de bu sene yapmak isterlerse barlar muhtemelen mavinin altýnda alçalan en üst kýrmýzý çizgiye dokunmak ister ... Böylece 2017 baþýnda çok zor kurtulduðu alçalan kýrmýzý pitchforku tekrar test ederler. Ama kalýn mavi çizgiye dokunuþ benim senaryomda dip.
Bizim de tuzumuz olsun deyip kaçayým...

Herkese Sevgiler... Saygýlar...
Yer Ýmleri