***PGSUS*** PEGASUS HAVA TAÞIMACILIÐI A.Þ.( Genel Kurul Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim
***PGSUS*** PEGASUS HAVA TAÞIMACILIÐI A.Þ.( Genel Kurul Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim )
Özet Bilgi Olaðan Genel Kurul Toplantý Tutanaðý ve Hazýr Bulunanlar Listesi
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi ? Evet
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi ? Hayýr
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý ? Hayýr
Genel Kurul Çaðrýsý
Genel Kurul Tipi Olaðan Genel Kurul
Hesap Dönemi Baþlangýç Tarihi 01.01.2018
Hesap Dönemi Bitiþ Tarihi 31.12.2018
Karar Tarihi 20.03.2019
Genel Kurul Tarihi 17.04.2019
Genel Kurul Saati 10:00
GK'na Katýlým Ýçin Pay Sahibi Olunmasý Gereken Son Tarih 16.04.2019
Ülke Türkiye
Þehir ÝSTANBUL
Ýlçe PENDÝK
Adres Pegasus Hava Taþýmacýlýðý A.Þ. AEROPARK Yeniþehir Mah. Osmanlý Bulvarý No: 11/A Kurtköy 34912 Pendik-Ýstanbul / Türkiye
Gündem Maddeleri
1 - Açýlýþ ve Toplantý Baþkanlýðýnýn Oluþturulmasý
2 - 2018 yýlý faaliyetlerine iliþkin olarak Yönetim Kurulu tarafýndan hazýrlanan yýllýk Faaliyet Raporu, Denetçi Raporu ve Finansal Tablolarýn okunmasý, görüþülmesi ve onaylanmasý
3 - Yönetim Kurulu üyelerinin 2018 yýlý faaliyetlerinden ötürü ayrý ayrý ibra edilmeleri
4 - 2018 yýlý faaliyet kârýnýn kullaným þekli hakkýndaki Yönetim Kurulu önerisinin görüþülmesi ve karara baðlanmasý
5 - Yönetim Kurulu üyelerinin seçimi ve görev sürelerinin tespiti
6 - Yönetim Kurulu üyelerinin ücretleri ile huzur hakký, ikramiye ve prim gibi haklarýnýn belirlenmesi
7 - Yönetim Kurulu üyelerine Türk Ticaret Kanunu 395 ve 396'ncý maddeleri kapsamýnda Þirketle iþlem yapma ve Þirketle rekabet etme konularýnda izin verilmesinin görüþülmesi ve karara baðlanmasý
8 - Baðýmsýz Denetçinin seçiminin görüþülmesi ve karara baðlanmasý
9 - 2018 yýlýnda Þirket tarafýndan yapýlan baðýþ ve yardýmlar hakkýnda pay sahiplerinin bilgilendirilmesi ve 2019 yýlýnda Þirket tarafýndan yapýlabilecek baðýþ ve yardýmlar için üst limit belirlenmesi
10 - Sermaye Piyasasý Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliði hükümleri uyarýnca 2018 yýlýnda 1.3.6 numaralý Kurumsal Yönetim Ýlkesi kapsamýnda gerçekleþtirilen iþlemler hakkýnda pay sahiplerine bilgi verilmesi
11 - 2018 yýlý içerisinde "Pegasus Ahlaki Davranýþ Rehberinde" yapýlan deðiþiklikler hakkýnda pay sahiplerine bilgi verilmesi
12 - 2018 yýlý içerisinde Þirket tarafýndan üçüncü kiþiler lehine verilen Teminat, Rehin, Ýpotek ve Kefaletler ile elde edilen gelir ve menfaatler hakkýnda pay sahiplerine bilgi verilmesi
13 - Dilek ve görüþler ve kapanýþ
Gündemde Yer Alan Hak Kullaným Süreçleri
Kar Payý Daðýtým
Genel Kurul Sonuçlarý
Genel Kurul Yapýldý mý? Evet
Genel Kurul Sonuçlarý 1. 2018 yýlý faaliyetlerine iliþkin olarak Yönetim Kurulu tarafýndan hazýrlanan yýllýk Faaliyet Raporu, Denetçi Raporu ve Finansal Tablolar katýlan pay sahiplerince oyçokluðuyla onaylanmýþtýr.
2. Yönetim Kurulu üyeleri 2018 yýlý faaliyetlerinden ötürü katýlan pay sahiplerince oyçokluðu ile ayrý ayrý ibra edilmiþlerdir.
3. 2018 yýlý faaliyetlerine iliþkin net daðýtýlabilir dönem kârýnýn tamamýnýn olaðanüstü yedekler hesabýna aktarýlmasýna oyçokluðuyla karar verilmiþtir.
4. Ali Ýsmail SABANCI, Hüseyin Çaðatay ÖZDOÐRU, Sertaç HAYBAT, Michael Glyn POWELL, Mehmet Cem KOZLU, Saad Hassan HAMMAD, Hatice Zeynep Bodur OKYAY ve Stephen Mark GRIFFITHS'in 2019 yýlýna iliþkin Olaðan Genel Kurul toplantýsýna kadar 1 yýl süreyle görev yapmak üzere Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmelerine katýlan pay sahiplerince oyçokluðuyla karar verilmiþtir.
5. Ýcrada görevli olmayan Yönetim Kurulu üyelerine ödenecek huzur hakký ve Komite görevlerine iliþkin hak ediþler ile ilgili Kurusmal Yönetim Komitesi ve Yönetim Kurulu önerisi katýlan pay sahiplerinin oy çokluðuyla onaylanmýþtýr.
6. Yönetim Kurulu üyelerine Türk Ticaret Kanunu Md. 395 ve 396 kapsamýna giren iþlemler için katýlan pay sahiplerinin oyçokluðuyla izin verilmiþtir.
7. Güney Baðýmsýz Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müþavirlik A.Þ. (Ernst & Young Global Limited üyesi þirket) 2018 yýlý faaliyetlerine iliþkin katýlan pay sahiplerinin oyçokluðuyla baðýmsýz denetçi olarak seçilmiþtir.
8. 2019 yýlýnda Þirket tarafýndan yapýlabilecek baðýþ ve yardýmlar için üst limit katýlan pay sahiplerinin oyçokluðuyla 5.000.000 TL olarak belirlenmiþtir.
9. Gündemde yer alan bilgilendirme maddeleri ile ilgili olarak pay sahiplerine gerekli bilgilendirme yapýlmýþtýr.
Hak Kullaným Süreçleri Ýle Ýlgili Alýnan Kararlar
Kar Payý Daðýtým Görüþüldü
Genel Kurul Sonuç Dökümanlarý
EK: 1 Pegasus 17.04.2019 GK Toplantý Tutanaðý R.pdf - Tutanak
EK: 2 GK Hazýr Bulunanlar Listesi R.pdf - Hazýr Bulunanlar Listesi
EK: 3 GA List of Attendees R.pdf - Hazýr Bulunanlar Listesi
EK: 4 Pegasus 17.04.2019 GA Meeting Minutes R.pdf - Tutanak
Ek Açýklamalar
Þirketimizin 2018 yýlýna iliþkin Olaðan Genel Kurul Toplantýsý 17 Nisan 2019 tarihinde gerçekleþtirilmiþ olup toplantý tutanaðý ve hazýr bulunanlar listesi ekte yer almaktadýr.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/756604
BIST
(17/04/2019 - 15:27:52)
Ama ben yýldým artýk bunun 30 üzerine her çýktýðýnda basmalarýna🤨
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi olmayýp, hayal gücümün ürettiði þahsi düþüncelerimdir ve beni baðlar. Kesinlikle yatýrým tavsiyesi olarak algýlamayýnýz.
Belki de deðeri o kadardýr. Biz yanlýþ düþünüyormuþuz.
Dün gün boyu derinlikli izledim. Meri, Credit ve deutch üçlüsü 30.50 civarýndan sürekli satýþtaydý. Her satým sonucunda Senet düþtüðünde cep to cep yoluyla yapý kredi ve garanti senedi yine 30.50 civarýna getirdi. Sonra yabancý üçlüler yine ayný þekilde satýþý sürdürdüler. 10-15 kez bu þekilde oldu. Ýmamoðlunun mazbata haberi gelince ise bu kez meri alýma geçti. Ne olup bittiðini çözmek gerçekten çok ama çok zor.
HUAWEI NXT-AL10 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Emmioðullarý nörüyonuz, sesiniz soluðunuz çýkmýyor, genel kurula da gelmediniz
Genel kurulda sayýn genel müdürümüz Mehmet Nane ile uzun uzun konuþtuk, 2019 yýlý beklentileri çok iyi
Hayýrlara vesile olsun...
Yatýrým tavsiyesi deðildir, lütfen yalnýz kendi mantýðýnýzla hareket ediniz...
Selam emmioðlu. Yediðin içtiðin senin olsun anlat biraz. Ýnsanlar mutlu gülüyor de uçakta
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Yer Ýmleri