Sayýn burutay,
Aylýk bazda eþit kiralar þeklinde gitmiyordur muhtemelen. Özellikþe turizm bölgelerindeki otellerde sezonda kira bedelleri daha yüksektir.
Þirketin yatýrýmcý iliþkileri operasyonel performans bölümü incelendiðinde 2021 yýlýnda 17.7 milyon euro kira elde edildiði görülüyor.
2021 yýlýna göre %55 euro bazlý bir artýþ olduðu yazýlmýþ kap açýklamasýnda. eðer bu ivme sürdürülürse Düz hesap %50 dersek yýllýk 26 milyon eur civarý bir kira geliri elde edeceði anlamýna gelir.
yatýrým tavsiyesi deðildir.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Sayýn birnickiste;
Tabii ki dediðiniz çok doðru. Ben sadece eldeki mevcut verilerden hareketle bir hesaplama yaptým. Oysa pandemi nedeniyle 2 yýldýr tatil yapamayan insanlar özellikle de Avrupalý ve Ortadoðu'lular; bu yýl adeta geçmiþ 2 yýlýn acýsýný çýkarýrcasýna tatil yapacak ve 2 yýldýr kullanmadýklarý tatil fonlarýný cömertçe harcayacaklardýr.
Hasýlý kelam, ben de þirketin çok daha yüksek bir kira geliri elde edecegini ve kira gelirleri baz alýnarak ve ÝNA yöntemiyle yapýlacak ara dönem yeniden deðerleme iþlemi nedeniyle, 2.çeyrek mali tablolarýnda çok iyi bir kar rakamý açýklanabileceðini düþünüyorum.
Zinhar yatýrým tavsiyesi deðildir.
MI 8 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet hem dediðiniz gibi potansiyel kira getirileri ile hesaplanan ÝNA hem de gayrimenkullerdeki kur kaynaklý deðer artýþlarý ile 2. Çeyrek verilerinde defter deðeri en en en az enflayon kadar artacaktýr. Bugünkü defter deðeri 3.30 TL ise yeni bilançoda 5TL civarý bir defter deðeri beklerim. (hisse fiyatý ve defter deðeri karýþtýrýlmamalýdýr)
Yine de sabýrlarý ve sinirleri zorlamak amaçlý dolar bazlý 0.11 cente düþebileceði(pandemi dip rakamý) takip edilebilir. Daha altýnýn olmayacaðýný umuyorum.
Yatýrým tavsiyesi deðil þahsi beklentilerimdir.
31.12.2021 tarihli ekspertiz raporlarýna istinaden yatýrým amaçlý gayrimenkullerinin ekspertiz deðeri 6.2 milyar tl. (Bkz: 31.03.2022 tarihli finansal rapor sayfa 37)
Covid-19 pandemisindeki azalma be turizm sektöründeki azalma etkisi hariç 6 aylýk enflasyon etkisi kadar (yüzde 40) deðer artýþý durumunda firma özkaynaklarý 2.5 milyar tl artýþ gösterecektir.
bu deðer artýþý ile firma özkaynaklarý yaklaþýk 6.8 milyar tl olacakz bugünkü fiyatlarla pd/dd oraný 2.8/6.8 den 0.4 civarýna düþüyor.
Ýzleyelim görelim býrakacak mý bu oranlarda. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
2.20 altý her sarkmada ekledim. Heybeyi doldurduk sayýlýr. Biraz daha eklerim yarýn da bozarsa. bundan sonrasý beklemece…
Yer Ýmleri