Arkadaþlar bugün hem haftalýk hem aylýk kapanýþ olduðu için analiz uzun sürüyor, birazdan atacaðým...
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Ýyi akþamlar arkadaþlar;
Bugün ayný zamanda haftalýk ve aylýk kapanýþ yapýldýðýndan haftalýk ve aylýk analizi de gerçekleþtirdim. Veriler yetersiz olduðundan dolayý asla üç aylýk ve yýllýk analizlere yer vermiyoruz. Teknik analiz dosyalarýný kendi çalýþmamý gösterecek þekilde yükledim. Teknik Analiz serisi TL ve USD tipleri ile toplam 7 adet excel dosyasýndan oluþuyor. Seanslýk dosyada 7, günlük, haftalýk ve aylýk dosyalarda 6 sistem olmak üzere toplamda 43 sistemden oluþuyor. Her dosyada sabit 17, seanslýk dosyada 27 adet makro çalýþtýrýlýyor. Bu da toplam 129 makronun çalýþtýrýlmasý demek. Yani bugünkü listenin hazýrlanmasý için, 129 sayfalýk bir raporun okunmasý için (raporlarýn % 50’si boþ gelse bile) bir hayli zaman gerekiyor. Ayný zamanda bu raporlarýn görsel kontrolleri için þablonlarla eþleþtirilmesi gerekiyor.
Dosyalarýn hazýrlanmasý için 4 ayrý periyotta toplam 78 adet explorer taramasý (tarama tam tamýna 92 dk. sürdü.) gerçekleþtiriliyor. Þu anda her dosyada, kullanýlan sistemlere ait sekmeler makro çalýþtýrýlarak hazýr halde bulunuyor. Ben kendi açýmdan süzgeçleri otomatik hale getirdim. Hazýr makrolarý kullanmak için her makro çalýþtýrýldýktan sonra “SÜZGECÝ KALDIR” makrosunun çalýþtýrýlmasý gerekiyor ki; veri tabaný temizlensin ve sýradaki makronun çalýþtýrýlmasý için hazýr hale gelsin. Makrolarý çalýþtýrmak istemezseniz “VERI ISLEME (2)” sayfasýnda istediðinizi incelemeleri yapýp dilediðiniz süzgeçleri kullanabilirsiniz. En önemli konu makrolarýn çalýþtýrýlabilmesi için izin vermelisiniz. Ýzin verdikten sonra excel dosyasýný kapatýp açarsanýz makrolar saðlýklý bir biçimde çalýþacaklardýr.
Anlatmak istediðim ayrýntýlý bir analiz için bunlara katlanmak gerekiyor. Ben kendim kullanmak için bu sistemleri geliþtirmeye çalýþtým. Onlarca periyotta, onlarca göstergenin, 400 küsür senette göz ile bakýlýp kontrol edilmesi mümkün deðil. Bu durumlarda, MetaStock + Excel hayat kurtarýr…
7 adet dosyanýn linki BURADA…
Kolay gelsin, mutlu yýllar dileyerek yeni yýlýnýzý kutlarým…
Not: Listeyi analizleri bitirince yayýnlamaya çalýþacaðým.
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Yer Ýmleri