Mükemmel teknik þimdi Afyon mu oluyor dostlar.
Mükemmel teknik þimdi Afyon mu oluyor dostlar.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
Yüzlerce senedin, yüzlerce formasyonu var abi. Biraz þans iþi diyelim. Biraz da çabalamak lazým. Senetlere göz gezdirirken hangi indikatörde nasýl tepki verdiðini anlamaya çalýþmak lazým. Diyelim bir senet gördünüz ne olmuþ da yükselmiþ? Ya da ne olmuþ da düþmüþ?
Bunlara bakmadan önce bir mantýðýnýzýn olmasý lazým. Harekete baþlamýþ trene binip mi yolculuk edelim kapabildiðimiz yerden? Yoksa istasyonda bekleyen trene binip hareket etmesini mi beklemek lazým? Þahsen ben 2. seçeneði kullanýyorum.
Yani senet seçereken yatay hareket eden ya da fiyatlarýndaki deðiþimler durgunlaþmýþ senetleri tercih etmeye çalýþýyorum. Eðer volatilite yüksekse bunu gürültüsüz hale getirmeye çalýþýyorum. Bu indikatörlerin paremetrelerini deðiþtirmek ya da ortalamalarýný almak yoluyla olabilir.
Sonra bir þablon oluþturuyorsunuz. Senet almak için kriterler oluþturuyorsunuz. Bizim senede gitmemize gerek kalmýyor, senet bize geliyor. Þu an dosyada 6 sistem var. Ama inanýn onbinlerce sistem bile yapýlabilir. Göstergelerin, kriterlerin, parametrelerin, periyotlarýn, analiz tiplerinin hepsinin 400 küsür senetle kombinasyonunu hesaplamaya kalkarsanýz belki daha yüksek rakamlara ulaþýrsýnýz.
Bizimkisi amatör iþi, imkan dahilinde bu kadar... Daha güçlü bilgisayarlar, daha fazla emek, daha fazla zaman... Bunlarýn hepsi baþarýya kapýyý açan olaylar diyelim...
Ýþin özeti; Daha fazla sistemle, daha fazla taramayla, oltaya takýlanlarýn arttýrýlmasý mümkün. Diyeceðim o ki gerçekten zor abi...
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Borsada kazanmanýn yolu,
1. Endex yükseliþ trendinde olacak.
2. Þirket bilançosu detaylý incelenecek,özellikle satýþ ve faaileyet kar'ýndaki artýþlar. Yatýrýmlar ve þirket hikayesi.
3.Hissenin tekniðine bakýlacak, hacimden speðin malý toplayýp toplamadýðý izlenecek.
4. Zaman ve birazda þans.
Sn. Dandakan, O zaman Afyon sisteme uygun deðil gibi.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
Yer Ýmleri