2.17 usd üzeri kapanýþlar gerekir.
Derim, geçen sene bedelli sermaye artýrýmý yapmýþ. Sermayesi 5.4M 'dan 27M' a çýkarýlmýþ. (%400 bedelli). Karþýlýðýnda ne olmuþ diye baktýðýmýzda Özkaynaklarýný 35M'dan 75M'a çýkarmýþ (Çoðu bedelli etkisi elbette) geçen senenin ayný dönemine göre zararý az da olsa azalmýþ. Ancak net borcu ciddi seviyede (104,1 M). Bedellinin hakkýný verememiþ -ama piyasa þartlarý da pandemi sebebiyle pek de uygun deðil tabi ki- Geçen senenin ocak ayý hareketleri incelenmeli bazý kaðýtlarýn dönemsel alýþkanlýklarý olabilir diyerek sözü Ýzci Hocam'a býrakayým.
Abi bugünün taramadan çýkan sonucuna göre en güçlü senet DERIM
Bugünün taramadan çýkan sonucuna göre en güçlü 2. senet BIZIM (O da çoðu kriterleri karþýlayamýyor, o nedenle deðerlendirme dýþý...)
Listeyi baz alýrsak DERIM'den sonra en güçlü senet (Bu cevap da biraz göreceli olacak ama) ASELS ve ECILC olabilir. Çünkü performans açýsýndan diðer senetlere göre çok geride kaldýlar.
Abi senin soruna cevap olarak deðil ama genel olarak yanlýþ algýlanan bir durumu özetle anlatmaya çalýþacaðým;
1-Sistem yatay seyreden, fiyatý ve oynaklýðý durgunlaþan senetleri araþtýrýr,
2-Listeye giren senet sisteme göre güçlü senetlerdir,
3-Hisse prim yaptýkça sisteme göre hissenin gücü düþer,
4-Sanýlanýn aksine hisse prim yaptýkça sisteme girmez sistemden atýlýr. Niye? Prim yapan senedin bant geniþliði artar. E biz ne istiyoruz dar bant,
5-Þu yanlýþ anlaþýlmanýn önüne kesinlikle geçilmesini istiyor ve temenni ediyorum.
HÝSSE YÜKSELÝYOR AMA SÝSTEME NEDEN GÝRMÝYOR?
Ben bu soruyu kabul etmiyorum. Diyorum ki; Aksine, prim yapan senet liste dýþý kalýr. Sistem anlaþýlmadýkça, neyin peþinde olduðumuz anlaþýlmadýkça ilerleme saðlayamayýz.
Saygýlarýmla...
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Hocam tablolarýnýzý incelediðimde benim de gözüme Bizim çarptý. Hatta hangi parametreleri saðlýyor ve hangilerini saðlamýyor diye de soracaktým size. Günlük TL'de Afyon1 ve Tolga1 sistemine girdiðini ama ichimoku ve TF1 sisteme girmediðini görmüþtüm. Sýkýþma olarak da istenilen seviyede sanýrým. Haftalýkta mý onay gelmedi hocam
Sn.Göktuð, Derimod'u güzel özetlemiþ saðolsun. Katýlýyorum fikirlerine. Kendisinin Bilgi birikimini de çok beðendim. Burada teknikçilerin yanýnda yalnýz olmadýðýmý hissettirdi.
" Bir avuç toprak, biraz da suyum ben.. Neyimle övüneyim, iþte buyum ben..'' Yunus Emre
Olayýn haftalýk ya da günlük oluþuyla, yani periyotla ilgili deðil tespit ettiðiniz durum. Kullanýlan sistemlerin parametreleri farklý. Bu nedenle sistemler arasýnda bazýlarýndan onay alýrken bazýlarýndan onay alamýyor senet. Parametreler farklý olunca bant deðerleri de deðiþebiliyor. Onay aldýðý sistem ya da alt sistemler ya da dosyada gördüðünüz makrolar, hepsi birer kriter. Ne kadar çok kriteri geçerse senet o derece güçlü oluyor. Bunun yanýnda þöyle bir özelliði de var sistemlerin; Bir sistem diðerini kapsayabildiði gibi, etkki alaný yüksek sistemin (kapsayan) onay verdiðini etki alaný düþük (kapsanan) sistemin ise onay vermediðini de görebiliyoruz, yani böyle durumlarla da karþýlaþabiliyoruz.
Ben sistemler hatasýz ya da hatasýz sonuç üretir diyemem kesinlikle. Siz haftada bir baþlýða gönderdiðim dosyalarý izlerken ben arka planda sistem nasýl daha iyi hale gelirin derdindeyim. Bunu kendim için de istiyorum. Her yayýnlanan dosya bir öncekinden daha iyi hale gelmiþ biçimde karþýnýza çýkýyor.
Özeleþtiri yapmak gerekirse dosyalarýn sütun sayýlarýnýn çok fazla olduðunu sistemin kontrol edilmesinin zor olduðunu kabul ediyorum. Sistemi oluþturan ben bile dosyayý yönetmekte zorlanýyorum. Mantýk hatasý yapmamak ve yanlýþlarýn önün geçmek için o makrolarý yazdým. Ama makrosuz ve sade biçimde veritabanýndan kendiniz süzgeç oluþturabilirsiniz.
Örnek Bora KIZILIRMAK Bollinger Bandý kriteri yerine daha çok iþe yarayacaðýný düþündüðüm TYB bandýný devreye soktum. Belki hiçbiriniz bu durumun farkýnda deðil, yanlýþ anlaþýlmasýn 100 küsür sütunlu dosyanýn bir sütunu deðiþmiþ nasýl farkedeceksin ki? Bu örneði sistemde iyileþtirmeye gittiðimin bilinmesi için verdim.
Neyse çok gevezelik ettim, umarým faydasýný görürsünüz...
Bu vesileyle demin izci abiye verdiðim cevabý þöyle özetlemek istiyorum. Sisteme giren ama zaman geçtiði halde prim yapmayan senet güçlü senettir...
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Yer Ýmleri