Originally Posted by
baymetin
Sn.BJK Coccinella,iyi akþamlar.Zaman zaman sisteminize bakar bir þey anlamazdým.Bu arkadaþ emek harcýyor ky bundan faydalamalý dedim .Bu gün biraz inceledim,açýklamanýzý da okudum. Kafama takýlan soru geçmiþ günlerde sýkýþan hisseleri sýralamýþsýnýz ama þimdi yazmýyorsunuz.Ýkincisi biz hangi listeye dikkat edeceðiz.Dolar bazlý olanda var.Seç seç al der gibi.Cahilliðimizi baðýþlayýn bu konuda da bir þeyler yazarsanýz memnun oluruz.Baþarý dileklerimle selamlar.
Sayýn baymetin;
Öncekilerle þimdikiler arasýnda bariz fark yok inanýn, bant geniþlikleri esas alýndýðý için yine sýkýþma yaþanan hisseleri buluyoruz. Sadece parametreler biraz deðiþti hepsi o kadar. Dolar bazlý senetleri sadece TL bazlý grafiklere alternatif olsun diye ekledim. Sonuçlar kesinleþen gün ve geici hafta tablolarý olmak üzere 2 formatta yayýnlanýyor. Haftalýðý da geçici yayýnlamanýn sebebi gidiþat görünsün diye yoksa haftalýk tablolarýn sadece cuma günü yayýnlanmasý lazým...
3 sistem var. Ana Sistem ve Ichimoku Kinko Hyo adýndan da anlaþýlacaðý üzere IKH tabanlý. 3.'sü ise StochRSI. Bunu haftalýk portföy takibinde kullandýk ve oldukça baþarýlý idi. Günlük ve haftalýk tabloda 3. sistem olarak atadýk.
Baþka Pencere Süzgeci sonradan olgunlaþtý, daha hýzlý sonuç veriyor... Vade kýsalýnca tabiki hata oraný da fazla...
Þimdi sizin sorduðunuz soruya gelelim. Hangisini kullanalým? Bütün sistemler büyük oranda baþarýlý olsa da vadenizi uzun tutabileceðiniz sistemlerle ya da formüllerle iþlem yapmak daha mantýklý....
Alacaðýnýz ya da tutacaðýnýz senet sayýsý çok önemli. Ýþlem hacmi çok önemli... Vadeniz çok önemli... Neden?
Haftalýk sinyal aldýðýnýz bir senetten portföyünüzün tamamýný kullandýðýnýzý varsayalým. Vade haftalýk olunca almayý düþündüðünüz prim de yavaþ gerçekleþecek... Bu arada daha net ya da albenisi yüksek bir günlük sinyal aldýðýnýzý düþünün... Eðer haftalýk olarak girdiðiniz senette iþlem hacmi düþükse ondan çýkmak ve diðer senede geçmek problem olacaktýr. Tek senette olmanýn olumsuzluðu bu mesela... Ýllaki bulunduðunuz pozisyondan daha avantajlý bir pozisyon tespit ettiðiniz oluyordur... Grafikler deðiþken... O yüzden yarýnýn garantisi yok... Ýyiye de gidebilir kötüye de...
Ben yayýnladýðým tablolarda genelde haftalýk olanlara bakýyorum, bu beni sakinleþtiriyor... Eðer günlük sinyal ya da daha kýsa vadeli sinyal gelirse derinlemesine incelemeden bakmýyorum...
Neticede sorunuzun bir tane ya da net bir cevabý yok, kiþiden kiþiye deðiþiyor...
AVOD vardý haftalýk grafiklerde, uzun zaman geçti. O zaman alýp da bugüne kadar stop olmadan bekleyebilen varsa helal olsun demek düþer bize...
Saygýlarýmla...
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Yer Ýmleri