Merhaba Arkadaþlar,
USDTRY için 5.53 bandý kritikti. Salý günü band aþaðý yönde kýrýldý. Þu an bir geri toplama süreci var gibi ama ben 5.20 bölgesinin de test edilebileceðini düþünüyorum.
Sizin görüþleriniz nedir?
Merhaba Arkadaþlar,
USDTRY için 5.53 bandý kritikti. Salý günü band aþaðý yönde kýrýldý. Þu an bir geri toplama süreci var gibi ama ben 5.20 bölgesinin de test edilebileceðini düþünüyorum.
Sizin görüþleriniz nedir?
a donkey can carry 50 kg. 1 million $ is 10 kilograms (in 100$ bills) . so a donkey can carry 5M $ .. i am sure global giants(citi/jpm/goldman) has loaded sell at least 10 billion $ above 6.. that is 200*10 = 2000 donkeys fully loaded with greenback..
memlekette ne analistler var ..daha guzel anlatýlamazdý dolardaki durum..
ancak ben 6 uzeri maliyetlenen kesimin 6 ay içinde faizde maliyetlenenlerden daha karlý cýkacagýný duþunuyorum
oyle bir donemden geciliyorki sonunda sýgýnýlacak liman kalmayacak gorunuyor..
Dostum 6 TL'den maliyetlenmeler için haklý olabilirsin ama þu günlerde de hem Amerika ile bir normalleþme dönemi içinde olduðumuz ve Dolar endeksi (Dxy)'nin de gerileme periyodunda oluþu, TL gibi geliþmekte olan ülke ekonomilerine yansýyacak gibi gözüküyor. 5.20'deki temel görüþümün sebebi budur. Ancak uzun vadede senin de dediðin gibi 6 TL ve üstünü görebiliriz.
Dolar TL (USDTRY) günlük grafiðe baktýðýmýzda MA 144'ün 5.20'lerden 5.30'a yaklaþtýðýnýzý görüyoruz. Keza paritede son günlerde yönünü yukarý çevirdi. 5.60 bandý oldukça kritik bence. Bu bölge yukarý kýrýlýrsa 5.90'lar olasýdýr.
Dolar TL (USDTRY) paritesi geçtiðimiz hafta kritik 5.23-28 bölgesini aþaðý yönde kýrdý. Cuma günü tekrar burayý direnç görüp yukarý yönde ilerlese de 5.00 desteðinin test edilmesi de olasý. Ancak bununla birlikte 5.57 bandýndan bu yana süre gelen bir RSI uyumsuzluðu da mevcut.
![]()
döviz çiftlerinde rsi falan hikaye... o grafiklerde gördüklerinizin hepsi future kafa ile oluþmuþ pozisyonlanmadýr... '' pozisyonlanma ''
hisse senetlerindeki gibi teknik analiz gereksizdir ... obv indikatörü gerçek hacmin geçtiði enstrümanda bir fikir verebilir , o kadar...
temel analizle gitmeniz gerekir paritelerde...
Sütbýyýk Trading Advisory Services LLC - London . Hong-Kong . New York . Tavþanlý
neye göre çalýþtý... nereden alýp nerede satacaksýn nereye stop koyacaksýn ? rsi dan bir bak bakalým... geçmiþte çalýþtýðýný düþündüðün þeylerin çoðunda ne kadar ters yönde har eket olmuþ ? göstergelere bakarken illüzyona kapýlmamak lazým... tekrar söyüyorum rsi falan bunlar bir kazandýrýr misliyle kaybettirir... istatistik olarak rsi la al satla döviz çiftlerinde para kazanmak uzun solukta mümkün deðil
Sütbýyýk Trading Advisory Services LLC - London . Hong-Kong . New York . Tavþanlý
Yer Ýmleri