yine söylüyorum ölünü bile sarýp gömdügün amerikan bezi iken
dolarýn düþmesini tartýþmak abesle iþtigaldir
Bundan 3 sene önce jöleli 1$-1TL olacak diyordu þimdi de dolar 3 lira olacak 4 lira olacak diyenler ayný kafadan. Bende diyorum ki 1 $ en az 10 TL olacak. 2019 -2020 çok zor geçecek seçimlerin sonucu her zamanki gibi ayný olacak betona,köprüye, zamlara inþaata devam edilecek akabinde cari açýk dýþ ödemeler dengesi bozulacak onun için önümüzdeki dönemlerde portföyününuzde altýn ve dolar her daim bulunmalý. syg.
Þimdi biz alýyoruz dolarý. Sonra TL ye bakaraktan aha kar ettik aha zarar ettik diyoruz . Halbuki hiçbir þey deðiþmiyor. 100 dolar hala 100 dolar . Mevduat açsan anca Amerika enflasyon oranýný veriyor . Yurtdýþý borsalara girecek bilgi birikimi yok . Kaldýki çoðu vatandaþ kuru kuruya tutuyor elinde . Yok mu bunun basit, pratik bir yolu ? YTD
Uzun vadeli aylýk grafik bana göre aþaðý daha marj var diyor. Bolnger bandýn içine daha yeni girdik, rsi hala yüksek, trend ortalamalarý aþaðýlarda kaldý. 12 aylýk ortalamaya deðmesini bekliyorum. 4, 50lerde taban yapýp sonra uzun yýllar için 4.5 -6 arasý dalgalanýr. 6 üzeri uzun zaman zor bence. Tabi benim dediðim uzun vade. Kýsada yukarý spekülatif hareketler olabilir. Benim düþüncem böyle.
F5121 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri