þimdi eþitledi
þimdi eþitledi
bir halt olacaðý yok.
Bugün asgari ücret netleþtikten sonra 10 tane fýrýn pastane dolaþtým iþim gereði. Tüm müþterilerim ayný þeyi dedi; 30 kiþi çalýþtýrýyoruz gelecek ay 15 bin tl fazla para lazým kasaya ama ekmeðe ve ürünlere zam yaptýrmýyor devlet. Bizde suriyeli çalýþtýracaðýz dediler.
Hepside ayný þeyi dedi. Kimse bu asgari ücret zammýný þu an ki özel sektör bu durumdayken veremez cebinden.
Ya herkes kaçak eleman çalýþtýracak ya suriyeli.
Veya 3. Seçenek yine bir aðustos ayý döviz durumunu yaþayacaðýz. Arada ücret zamlarýný da herkez fiyatlara ekleyecek
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Birde iþçi gözünden anlatýyim. Bugün bulunduðum sanayi sitesinde 3-4 iþçi ile muhatap oldum. Adamlar makine ustasý ve zor bulunan cinsten adamlar. Abi 2300 maaþ alýyorum 20 yýllýk ustayým. Þimdi bimde çalýþan 18 yaþýnda ki çocuk 2100 ben 2300 alacaðýam giderim evin yanýnda ki markette iþe girerim. 15 saat yerind 8 saat çalýþýr çýkarým diyolar
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Ýktidarýn aldýðý önlemler bedel ödemeden krizden çýkýlabileceðini düþündüðünü gösteriyor,
Con Ahmet'in devr-i daim makinesi ne kadar gerçekse bu da o kadar gerçek...
En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
ben haram maram bilmem, ama matematik bilirim.
piyango biletindeki rakamlarýn sayýsý: 7
yani büyük ikramiyenin çýkma þansý: 10^-7
tam bilet ücreti: 70 tl
büyük ikramiyeyi garantilemek için harcanmasý gereken para: 70 * 10^7=700 000 000 tl (yediyüz milyon tl)
büyük ikramiye: 70 000 000 tl (yetmiþ milyon tl)
yani, verilen paranýn büyük ikramiye olarak 70 milyon / 700 milyon = 1 /10 (onda biri) geri alýnabiliyor.
sonuç olarak, zengin olmak için piyango bileti almak deðil piyango bileti satmak gerekiyor.
benden beþ kuruþ çýkmaz...
Son düzenleme : mdemir; 25-12-2018 saat: 19:39.
yatýrým tavsiyesi deðildir.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Yer Ýmleri