VÝOP'ta fiziki döviz teslimatý yok. Tüm iþlemler TL üzerinden yapýlýyor. 1000 dolar almak veya satmak için 410 TL bloke ediliyor. Fiziki olarak döviz veya altýn alma veya satma yok. Alým veya satým kontratý (anlaþmasý) yapýlýyor, bu kontratlarýn deðer kazanmasý veya kaybetmesi üzerinden kar veya zarar oluþuyor.
Yani þöyle düþünelim tek iþlem olsun výopta ve merkeze karþý tek oyuncu olsun.O oyuncu 1 ay sonraya 1 milyar dolarý 5.70 den alýrým dese merkez de satarým dese o gün geldiðinde misal dolar 5.80 olsun o oyuncu hem bir milyar dolarýný hem de karýný merkezden dolar olarak alabilir mi.Alamazsa þirketlerin iþine yaramaz ki bu iþ,yanlýþ mý düþünüyorum.
Yok hocam ben ikisini de yapmam ben dolarýmý ya alýrým ya satarým))))Hemen hemen açýklamalarýnýzdan olayý anladým sayýlýr.VIOP bir nevi iddilaþma ve üstelik oyun türk lirasý ile oynanýyor,asla dolarýn kaderini uzun süre etkileyemez.Hakiki dolar ihtiyacý olduðu zaman ,demek ki ortalýðý yakar geçer,ortada dolar yok ki,laz üsülü herkes mesela deduk diye iddialaþýyor sanýrým
))))
Yer Ýmleri