"Cebinde parasý olan ve yatýrým yapmak isteyen için herþey çok ucuz..
Parasý olmayan ve yaþamak için elindeki parayla idare etmek isteyen için herþey çok pahalý.."
Mükemmel bir cümle.. Tebrikler Sn.Karþýyakalý...
Deðerli Arkadaþlar; belki ýskalamýþ olabilirim.. Beni ikaz etmede lütfen çekinmeyiniz..
Belki; markete, pazara, suvan ve sanýrým PATETÝS e takýldýk.. Ama Son 6 aydýr durulmuþ Suriye'de olanlar hoþuma gitmiyor..
Her akþam 21 den 00 a kadar sürekli kanal kanal tartýþma programlarýný izlerim; lakin; Suriye meselesinde ben kimler ile ÝTTÝFAK içerisindeyiz anlamýþ deðilim...
Naçizane anladýðým;
Rusya-Çin- Ýran-Suriye bir taraf
ABD-Ýngiltere-Ýsrail-Fransa- Almanya bir tarafta...
Bu taraflarda sizler Türkiye'yi hangi tarafa koyuyorsunuz...
Ben bir tarafa koyamadým.. Arada, kenarda, ortada bir yerlerdeyiz lakin Suriye iþi ittifaksýz OLMAZ.
Fýrat'ýn batýsý, doðusu, kuzeyi yada güneyi ÝTTÝFAKSIZ OLMAZ!
Suriye ile Papazýz.. ABD ile de .. Arada Rusya ile de PAPAZ olup Ýran Ýle de PAPAZ oluyoruz.. Fransa ile anlaþtýðýmýz söylenmez Ýsrail ile PAPAZ KARE AS gibiyiz..
Bu denklemde KATALÝZÖR etki yaratan KIRILGAN EKONOMÝK modelimizi katýp eklersek ne sonuç çýkar?
Geçenlerde
Kuzey Suriye'de ABD askeri konvoyuna ateþ açýlmýþ ve sanýrým sayýsýz yaralý ve 4 adet ABD li asker ölmüþ..
3 gün sonra ÝSRAÝL Suriye deki ÝRAN hedeflerini FÜZE bombardumanýna tuttu...
ÝRAN ÝSRAÝL ile savaþmaya onlarý dünya üzerinden kazýmaya son derece hevesli olduklarýný ve bu saldýrýnýn cevabýný en kýsa sürede ÝSRAÝL e vereceðini en yüksek resmi aðýzlardan söyledi...
TÜRKÝYE bende FIRAT ýn doðusuna her an geçebilirim diyor...
Ben bu iþleri buralarda ateþ üzerinde kýzgýn akan LAV üzerinde ince þeritli bir halat ile karþýdan karþýya geçmek gibi görüyorum..
LAV halatý her an tutuþturabilir, yada ayaðýnýz halattan kayar ve kýzgýn LAV akýntýsýnda kendiniz bulmanýz ve erimeniz an meselesidir....
Buralarda "bir o yana bir bu yana dönme þaþkýn" diyerek ciddi oluþumlarda bulunmalýyýz...
Müttefik bulamýyorsak, çapýmýza uygun stratejiler belirlememiz gerekir..
Suriye yeniden ýsýnýyor ve yeniden kaynayacak gibime geliyor, umarým yanýlýyorumdur...
Ýyi geceler...

Yer Ýmleri