-
Bunca yılın tecrübesiyle şunu biliyorum:
- Bu ülkede, yatırım tercihinin ne kadar haklı veri ve nedenlere dayanması değil, zamanında doğru kayığa binmen ve inmen önemli...
En azından kısa vadede durum böyle...
-

Originally Posted by
BORA YAŞAR
Bunca yılın tecrübesiyle şunu biliyorum:
- Bu ülkede, yatırım tercihinin ne kadar haklı veri ve nedenlere dayanması değil, zamanında doğru kayığa binmen ve inmen önemli...
En azından kısa vadede durum böyle...
Geçen,Atilla Yeşilada nın bir videosunu izledim,şöyle diyordu;Kandırmayın kendinizi,sizler küçük yatırımcı değilsiniz,küçük trader olduğunu düşünen ama yapmaya çalıştığı tradelerde daima kaybedensiniz...
Kısa vadede değişik yatırım araçlarına geçip parayı ikiye hatta üçe katlamak mümkün mü? görünen evet...Ama burada başlıyor ne kendim nede bu forum başlıklarında izlediğim bunu başaran bir ky yok..
Aksine özellikle kaldıraçlı piyasalarda 3 kuruş kazanıp,aldığı gazla sıfırı tüketen çok,oyun hileli,masa sahibi tüm kartları biliyor...
Ağustos sonu dolardan çıkıp,%27-28 den faize girip,Ocak 2019 dan itibaren borsada yüksek getiri sağlayan kağıtları bulup alabilen ve hala trenden inmemiş olan arkadaşlar varsa gerçekten tebrik ederim,onlar trade etmeye devam etsinler,ancak ben çoğunluğun, bu tradelerde sadece yem olduğunu düşünüyorum,bu başlıkta her zaman söylendiği gibi,alınan döviz sadece küçük birikimlerimizin sabit kalması,değerini kaybetmemesi olmalı...YTD
-

Originally Posted by
watcher46
Geçen,Atilla Yeşilada nın bir videosunu izledim,şöyle diyordu;Kandırmayın kendinizi,sizler küçük yatırımcı değilsiniz,küçük trader olduğunu düşünen ama yapmaya çalıştığı tradelerde daima kaybedensiniz...
Kısa vadede değişik yatırım araçlarına geçip parayı ikiye hatta üçe katlamak mümkün mü? görünen evet...Ama burada başlıyor ne kendim nede bu forum başlıklarında izlediğim bunu başaran bir ky yok..
Aksine özellikle kaldıraçlı piyasalarda 3 kuruş kazanıp,aldığı gazla sıfırı tüketen çok,oyun hileli,masa sahibi tüm kartları biliyor...
Ağustos sonu dolardan çıkıp,%27-28 den faize girip,Ocak 2019 dan itibaren borsada yüksek getiri sağlayan kağıtları bulup alabilen ve hala trenden inmemiş olan arkadaşlar varsa gerçekten tebrik ederim,onlar trade etmeye devam etsinler,ancak ben çoğunluğun, bu tradelerde sadece yem olduğunu düşünüyorum,bu başlıkta her zaman söylendiği gibi,alınan döviz sadece küçük birikimlerimizin sabit kalması,değerini kaybetmemesi olmalı...YTD
Bırakın Ağustosu, sadece bu ayın başında İŞC ye elindeki tüm imkanla girebilen biri bir ayda % 40 para kazandı...
Elindeki tüm imkanla diye özellikle diyorum.
Çünkü 1000 lot İŞC alıp "dolarcı hainler bakın ne imkanlar var. % 40 para kazandım" diyenlere gülüyorum.
-

Originally Posted by
BORA YAŞAR
Bırakın Ağustosu, sadece bu ayın başında İŞC ye elindeki tüm imkanla girebilen biri bir ayda % 40 para kazandı...
Çünkü 1000 lot İŞC alıp "dolarcı hainler bakın ne imkanlar var. % 40 para kazandım" diyenlere gülüyorum.
piyangodan kazandığı parayı bile insan full olarak bir hisseye gömemez milyonda bir ihtimal bile değil
-

Originally Posted by
bahri
piyangodan kazandığı parayı bile insan full olarak bir hisseye gömemez milyonda bir ihtimal bile değil
Geçen gün bana gereksiz kızdın, birikimleri korumak zor diyorsun ya bu ülkede...
İşte denk geldi de BIST ten biraz nasiplendi insanlar yılbaşından beri (küfe ile para kazandılar)...şimdilik tabii...
-

Originally Posted by
EREGLTUPRS
Geçen gün bana gereksiz kızdın, birikimleri korumak zor diyorsun ya bu ülkede...
İşte denk geldi de BIST ten biraz nasiplendi insanlar yılbaşından beri (küfe ile para kazandılar)...şimdilik tabii...
kızma demeyelim ona piyasa stresi diyelim
küfe ile götürüyor dediğin için bende 1 senedir ciddi zarar vardı anca zarar giderilmiştir diye biraz imalı mesaj yazdım
ben şunu sevmiyorum dolarda iken dolar süperman borsada iken borsa batman tl mevduatta iken mevduat he-man !! ve birinden birine atlayıp çok para kazandım deyip hava basanlar ! arada borsa başlıklarını da okurum dünkü powell öncesi borsa yükselişinde çoğu kişi borsadan çıktı çünkü 1 yıldır bezmişlerdi yeter deyip çıktılar oysa dün powell i bekleseler biraz daha küfe dolacaktı ! yani demek istediğim insan psikolojisi ile hareket eden bir varlık robot değil bu yüzden hata yapmaya müsait ve doğru karar alma konusunda inişli çıkışlı grafik çiziyor
-

Originally Posted by
bahri
kızma demeyelim ona piyasa stresi diyelim

küfe ile götürüyor dediğin için bende 1 senedir ciddi zarar vardı anca zarar giderilmiştir diye biraz imalı mesaj yazdım

ben şunu sevmiyorum dolarda iken dolar süperman borsada iken borsa batman tl mevduatta iken mevduat he-man !! ve birinden birine atlayıp çok para kazandım deyip hava basanlar ! arada borsa başlıklarını da okurum dünkü powell öncesi borsa yükselişinde çoğu kişi borsadan çıktı çünkü 1 yıldır bezmişlerdi yeter deyip çıktılar oysa dün powell i bekleseler biraz daha küfe dolacaktı ! yani demek istediğim insan psikolojisi ile hareket eden bir varlık robot değil bu yüzden hata yapmaya müsait ve doğru karar alma konusunda inişli çıkışlı grafik çiziyor
Hepimiz aynı gemideyiz, aynı uğraşıyı veriyoruz...Stres normal bu ülkede...Durumlar belli...
Benim de sepet haline bir sürü yatırım enstrümanım var...Eşimin mevduatı TL de...Kızım için EREGL-TUPRS biriktiriyorum devamlı yıllardır...(ki bu hisselerden çok memnunum temettüleri ile birlikte yeniden alıyorum çünkü LOT arttıracak şekilde...vede elime geçen artan para ile)...banka şubesi kiralık kasasında duran ordan burdan gelen altınlar da var...BES im de vardı ilave ama seneler önce çıktım sistemden kendi isteğimle...(o zaman devlet katkısı filan da yoktu...kendi paramı kendim yönetirim dedim...fonlara güvenmedim...kesintileri de cabası)
Ammmaaa 1 USD/TL em bile yok...FETÖ cü bile gösteremezler yani...
-

Originally Posted by
BORA YAŞAR
Sn Yaşar ben FULL banka hissesinde idim.. Lakin bu işlerde zamanlama çok önemli....
Temmuz da dip noktadayım diye girip Ağustos, Eylül ,Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak 14 e kadar yatayda ve hatta zaman zaman 84,000 endekse dayanmak inanın kolay bir psikoloji değil...
102,000 endeks te banka kağıtlarım ile vedalaştım. Yukarı gider mi bilemem.. Ama şu şartlarda pek sanmıyorum.
Şu an günlük fazideyim ve ilk kademe (5,20) USD alımı yaptım.
Demem o ki;
%25 enflasyon olan bir yerde 6 ay bekleyip sonradan 102,000 endekste çıkmak el elde baş baştaya getiriyor. bazıları kamyon yükü diyor ama faizler taşıma maliyetini çok artırıyor...
Maalsef TR de zamanlama çok önemli...
Banka hisselerinde sizin dediğiniz gibi 14 Ocak sabahı FULL VAKBN yada ISC alınmış olsa idi;
Evet %50 15 günde kazanılırdı...
Sizinde bahs ettiğiniz gibi; 14 Ocak sabahı kaç kişi FULL banka alabilir ki...
Burada ben artık USD da dip olmasak bile diplerde çok yakın yerlerde olduğumuzu düşündüğüm için geldim.. Belki en fazla %5 aşağıya yer var, o kadar..(Kişisel Görüş dileyen dileğini düşünebilir)
Sonuç olarak; dediğim gibi TR gibi faizlerin çok sert olduğu yerlerde yatırım araçlarına yatırım zamanlaması gerçekten çok önemli...
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri