https://www.hisse.net/topluluk/showt...03#post3400303
24.4. 2019 bak 290 ýncý sayfa 10 gün önce
https://www.hisse.net/topluluk/showt...03#post3400303
24.4. 2019 bak 290 ýncý sayfa 10 gün önce
https://www.hisse.net/topluluk/showt...31136&page=289
289 uncu sayfa
aslýnda sen bana kazandýran býrýsýsýn seninle iyi geçinmem lazým ama
bende öyle biþey yok . sen milleti korkutuyorsun panikleyen korkup satýyor
düþtükçe ben topluyorum aða sahne alýyor hisse yükseliyor ben satýyorum
sonra sen tekrar korkutmaya baþlýyorsun ben tekrar topluyorum böyle sürüp gidiyor
ondan sonra ben kazanmýyayým da kim kazansýn ..
ben salaðýn tekiyim aþaðýdan almak için düþecek diyenlerin kervanýna katýlmam lazým
daha toplayacaðým dünya kadar mal var ama ben öyle yapamam salaklýga devam .
sen doðru ol kem belasýný bulur.
Allah herkesin kalbine göre versin baþka sözüm yok
hayýrlý geceler
Þirket kartý nedir bilmiyorum.. ben resmi ve baðýmsýz denetimden geçmiþ faaliyet raporuna bakarým.. þirket kartýna bakma ihtiyacýný neden duyayým anlamadým.. 3 aylýk kar tahminimi ideasýn 2 milyonuna ve seykm in 5 milyonuna göre yaptým.. tamda hesapladýðým gibi geldi.. nitekim ayýn 30 unda açýklayacaðýný beyan ettiði mali tablolarý apar topar benim yazdýðýmýn sabahýnda açýklamak zýrunda kaldý haremaðasý.. operasyonu erkene almak zorunda kaldý.. dayýnýn dediði gibi yazýþma oldu.. dayý þirket kartýna göre çok daha düþük kar bekliyordu ve bunu da benim yanlýþ hesaplama yaptýðýmý iddia ederek söyledi.. sonuçta benim hesapladýðým þekilde kar geldi 3 aylýkta..
Gelelim yýl sonunda dayýnýn 15 milyon kar beklentisine.. bu kadar profesyonel olan bir kiþinin helede 800.000 tl gibi bu kaðýda yatýrým yapmýþ birisinin 15 milyon kar tahmini yapýp gelen karýn 1 milyon olmasý çok ilginç.. karýn hesaplanmasý çok basit.. bir önceki hesap döneminin (12 aylýk kesin veya 3-6-9 aylýk geçici) kapanýþýndaki ideas ve seykm fiyatlarýný maliyet olarak alacaksýnýz, bir sonraki hesap dönemindeki kapanýþ fiyatlarýný satýþ rakamý olarak alýp hisse paylarýný( ideas 2 milyon lot, seykm 5 milyon lot) çarptýðýnýzda alýn size kar rakamý.. bu kadar basit hesaplamayla hdfgs nin 12/2018 karýnýn 1 milyon civarýnda geleceði kabak gibi belliydi.. birazcýk muhasebe bilen ve piyasanýn içinde yeterli tecrübeye sahip herkes bunu kolayca hesaplayabilir.. dayýnýn 800.000 tl yatýrdýðý ve kendi deyimiyle bize borsa öðrettiði yerde karý 15 milyon tahmin edip dillendirmesi ilginç.. yine 2019/3 aylýkta ise ben 31.250 milyon kar beklediðimi söylediðimde hiç bir kar rakamý telaffuz etmeyip benim hesaplamamdan çok daha aþaðý kar geleceðini iddia etmesi daha da ikginç..
Bir diðer husus ise yabancý yatýrýmcý mevzusu.. bu tür hisselerde patronun kendisi ve adamlarý doçe ve citi gibi yabancý aracý kurumlardan yabancý görünümü altýnda iþlemler yaparak yeni kekler bulmaya çalýþýrlar.. halbuki bunun gibi patron hissesi olup manipülasyon ve piyasa dolandýrýcýlýðýn yapýldýðý ve temettü daðýtýmý yapýlmayan þirketlerle yabancý fýnlarýn iþinin olmadýðý da herkes tarafýndan bilinen bir gerçektir.. dayým da gayet iyi bilir hdfgs de yabancý fonlarýn olmadýðýný.. doçe ve citidekilerin manipülasyonun yurtdýþý ayaðý olduðunu.. bir önceki paylaþýmýnda dediði gibi dayýnýn bu sözde yabancýlar 3 milyon lotun 2 milyonunu çakmýþlar.. dayýma göre ise patron toplamýþ bu hisseleri.. alan da satan da ayný kiþi.. yapýlan iþ ise arada ky ý cendereye almak.. nette patron açýsýndan deðiþen bir þey yok..
Hak meselesine gelirsek.. dayým al satlarla 3 ayda %40 kar yazdýðýný söylüyor.. bu üç aylýk zarfta yukarýdan satýp aþaðýdan koyduðun mallarýn hepsi namýða ait öyle mi? Hep namýðý düdükledin yani hiç küçük yatýrýmcýya zarar vermedin.. çok haksinaþsýn ya.. yýl sonu hdfgs fiyatýnýn 1,4 olacaðýný iddia ederken diðer taraftan sýk sok tekrarladýðýn “aða bu kadar malý boþa toplamadý”, “bu gemi bu limanda kalmaz”, “bu kapýt 5 liralardan geldi” gibi söylemlerinle çok daha fazla prim yapacak izlenimi saðlýyorsun.. su anki fiyatýn 1,20 lerde olduðunu varsayarsak 1,4 hedefin ancak %14 lük getiriye tekabül ediyor.. bu getiri oraný ise risksiz alternatif yatýrým araçlarýnýn getirilerinin bile altýnda.. kendi adýna al satla üç ayda %40 kar elde etmiþ olabilirsin ama ky nýn al satla para kazanma imkaný yok.. bu kadar ky dostuysan buyur al sat beklentilerini paylaþ.. misal ben 1,29 dan verdim.. hangi fiyattan alayým.. aldýktan sonra kusa vadede hangi fiyattan satayým..
Bir diðer husus ise bu tür sýð ve patron kaðýtlarýna iliþkin tecrübem.. 1998 yýlýnda esyatýrýmda çalýþýrken batýsökede mal toplama operasyonunu fark edip 200.000 lot mal aldýk düþük fiyattan.. daha sonra al satlarla tahta yapýcýnýn pozisyonunu bozmaya baþlayýnca adamlar her nasýlsa bize ulaþtýlar.. al satlara girmememizi rica ederek kaðýda iliþkin operasyonlarý hakkýnda bize önceden bilgi vereceklerini söylediler ve nitekim öyle de oldu.. kýsaca demem o ki o kadar çok mal alýp ta oatronun haberi olmadan onayý olmadan kimseye al sat yaptýrmazlar.. heleki hdfgs gibi karýn ve fiyatýn istenildiði gibi þekillendirildiði patron kaðýtlarýnda.. 650.000 lot alýp üç ayda %40 kar yapacak birisinin al sat yapmasýna izin verecek patron cennetlik olmalý.. normal þartlarda izni olmadan bu kadar yüklü alým yapan kiþiye kar ile oynayarak kan kusturur ve zararýna sattýrýr.. bunun yolu da çok basit.. ideas ve seykm in fiyatlarýný aþaðýya basarak hdfgs yi 2 sene üst üste zarar ettir.. fiyatý da iyice aþaðý çeker.. 2-3 sene zararý da kimse kabullenemez..
Diyeceðim oki dayý bey, söylediklerin ve iddia ettiklerin arasýnda çok ciddi tenakuz var.. ky yatrýmcý dostu olduðunu iddia edip ben dahil herkese yukarýdan bakmaya çalýþan kibirli bir dilin var.. hiç sevmem kibri de övünmeyi de.. merak etme senin kadar tecrübeye ve bilgiye sahibim borsa hakkýnda.. gerçekten ky yardýmcý olmak istiyorsan net bilgiler ver.. deki; zamaný geldiðinde 6. Aylýkta kar þu olacak fiyat hareketleri þu olabilir.. seçim yenilenirse þuralara düþebilir, þu fiyatlar dip fiyatýdýr.. kusa vadede þu fiyatlardan satýlabilir.. al satla %40 kazanýrken zarar eden ky nýn duasýný alýrsýn
Son olarak dayýnýn iddia ettiði gibi hdfgs ile ilgili olarak kötümser deðilim.. öyle de bir söylemim yok.. pazartesi günkü tsk kararý ge s400 görüþmelerinde olumsuzluk olmassa bu fiyatlardan alýcýyým.. 35 mülyonluk paranýn yatýrým-satýn alma hikayesi var.. bu hikayeyle %10-20 lik bir getiri pýtansiyeli mevcut.. tabii uzun süre bu fiyatta tutmayacak.. 6 aylýkta ideas ve seykm operasyonu ile karý düþürerek yüksekten yeni keklere cerdiði mallarý ucuzdan yerine koyacak.. benim öngörüm bu.. itirazýn veya baþka görüþün varsa net bir þekilde söylersin.. üstü kapalý kedi medi söylemleri, patron bu kadar malý boþa almadý söylemleri yetersiz kalýyor
Yer Ýmleri