Ne guzel olur. Kýsa gunun karý
Ne guzel olur. Kýsa gunun karý
Sabri efendi üfürdü herhalde:-)
Benim malýmý almakta hep zorlanýyorlar yageçenlerde de 10 da 1 ini bile alamadan piyasa kapanmýþtý. Ne malmýþ arkadaþ.
HÝÇBÝR ÞEY BÝLMÝYORUM, AMA HERGÜN YENI BÝR ÞEY ÖGRENÝYORUM.
Günaydýn Çomarlar... Bol kazançlar.
Çomar Nedir? Kimlere Çomar Denir?
Empatisiz, kompleksli, güçsüze saldýran, güçlüye tapan ve gücü yetmediði zaman da mazlum olan bu evrimini tamamlayamamýþ insansý alt türe çomar denir. Çomarlar, insaný hayvandan ayýran en büyük mental özelliðe sahip deðillerdir. Ýnsaný insan yapan bu özellik empatidir.
Çomarlarda empati olmadýðý için karþýdakinin hislerini anlayamaz ve kendilerini onun yerine koyamazlar. Bu yüzden insan sýnýfýnda dahil deðillerdir. Bu empati yoksunluðu onlarý herhangi bir hayvan kadar vahþi, bencil ve vurdumduymaz yapar. Ýnsan olmadýklarý halde insan statüsünde kabul edildikleri için de topluma büyük huzursuzluk yaratýrlar. Özellikle kontrolü elle geçirdiklerinde yýkým büyük olur. Bu yüzden çomarlarýn bol olduðu bir toplum gerilemeye mahkumdur. Bunun bilincinde olan insanlarýn onlarý aþaðýlanmalarýnýn sebebi de budur. Bir diðer sorun da þudur:
Çomarlýðýnýn bilincinde olmayan ve kendini entelektüel sanan çomarlar da vardýr. Belli görgü kurallarýný bildiklerinde, belli kültürel faaliyetleri yaptýklarýnda ve belli zevkleri tattýklarýnda kendilerinin farklý olduðunu sanýrlar. Bahsettiðimiz bu tür, çeþitli gerekçelerle etrafýndakileri çomarlýkla itham eder. Onun sevmediði bir zümreye ait olmanýz, karþýt fikir beyan etmeniz veyahut sadece tipinizin farklýlýðý bile bu çomar türüne göre çomarlýktýr.
Bana gorede comar: Gaza gelmek icin hep ayný malum kanallarý kandýrýldýðýný bile bile izleyenlere denir.
HÝÇBÝR ÞEY BÝLMÝYORUM, AMA HERGÜN YENI BÝR ÞEY ÖGRENÝYORUM.
Yer Ýmleri