Tüm Müslüman aleminin kandili mübarek olsun dilerim.
Özünde haklýsýn dayým. Amma velakin günümüz dünyasýnda el mahkum durumlar var maalesef. Tamamen helal yaþamak neredeyse imkansýz. O sebeple elden geldiðince kurallara riayet etmeye çalýþarak yaþam sürmeye gayret ediyoruz. Ben o krediyi çekmeseydim þu anda kira kira geziyor olacaktým. Zira oturduðum evi de krediyle aldým. Allah kimseyi kiracý yapmasýn bu ülkede.
Dini anlamda tek çiðnemeyeceðim kural var o da "KUL HAKKI". Gayrýsýnýn cezasýný çekeriz. Ama onun çaresi yok.
bu kadar da kaderci olunmaz demeyin
krediye bulaþmayacaðým diye ev alamýyor, bir türlü ev alacak parada birikmiyordu, ev sahibinin evi satacaðý tuttu, illada evi sen alacaksýn diye de tutturdu, e para yok nasýl alacaðým ben kredi de çekmem deyince de
peþinatý verirsin geri kalanýný da 10 senede ödersin dedi
olacak ve inanýlýr gibi deðil ama oldu(olacak þey deðil ama dediðim ev sahibinin kalanýný 10 senede ödersin diyecek kadar bana güvenmesi) istediði peþinatýn 2 katýný verdim, 4 senede de kalanýný bitirdim nasipte varsa oluyor.
Ev sahibine bu adam, bu aile ödemelerini yapar diye edindirdiðimiz kanaate paha biçilmez.
Yer Ýmleri