daha çooook fýrýn ekmek yemelisiniz
daha çooook fýrýn ekmek yemelisiniz
hedef fýnansalýn malý % 28.5 ulaþtý
anlayana
Estaðfirullah dayý bey.. bilgiçlik taslamak deðil maksadým.. zaten senaryo olduðunu söyledim.. geçen sene aðustostan beri adamýn hareketlerini takip ediyorum.. daha öncesini bilmem.. bedellinin gerçekleþmesine yakýn tarihlerde 1,2’li fiyatlardan hedef finansalýn alýmlarýný görmüþtük ayný þekilde.. ve sonrasýnda 1’lere kadar verdiðini de görmüþtük. O tarihten itibaren 1,20 leri kalýcý olarak geçemediðini ve 1,20 lerin üstünde milleti maliyetlendirmeye devam ettiðini gördük.. adamýn kötü niyetli olduðunun en önemli göstergesi ise bir gün 1,35 ten açýlýþ yapýp sonrasýnda gidecek ümidiyle yapýþanlarýn eline itinayla vermesi oldu.. sonrasýnda yabancý görünümlü alýmlarý takaslarda göstererek yeni kurbanlarýnýn da eline itinayla verdi.. buraya kadar yanlýþým varsa söyle lütfen..
Bu aþamada ise, bu ahlaksýz hareketlerle küçük yatýrýmcýyý düdüklemeye çalýþan haremaðamýzýn iyi niyetli olduðunu düþündürecek argümaný çok merak ediyorum.. küçük yatýrýmcý olan ben de dahil arkadaþlarýn paniðe süeüklenmesine yol açacak bir söylemim yok bence.. paniðe kapýldýlarsa þu geçen iki gün içinde kapýlmýþlardýr zaten.. þu andada çok daha iyi fiyata yerine koyabilirler.. ve yine kar tahmini olarak 20 milyon kar açýklayacaðýný söyleyip bülanço açýklama gününde %10-20 lik prim yapacaðý tahminimi ifade ettim.. aðanýn milletin eline verdiði 1,20 leri yine kalýcý olarak kýrdýrmayýp sene sonuna kadar millete hisseleri taþýtacaðýný öngörüyorum.. çünkü adamda zerre kadar iyi niyet yok, iþ ahlaký yok.. katýlmadýðýn noktalar varsa ifade edebilirsin dayý bey ama lütfen hedef finansal alýyor argümaný üzerinden yanlýþ yönlendirme yapýyorsun ithamýnda bulunma.. haremaðamýzýn ortaðý olduðu fonla alýþ yapmasýna raðmen baþka birilerinin tahtayý baskýladýðý ve yönlendirdiðine inanmýyorum.. aksine farklý hesaplar üzerinden (býyýklý yabancý yatýrým hesaplarý dahil) hisse fiyatýný manipule ederek %20 lik marj çerçevesinde trade ettiðini ve hisseyi de küçük yatýrýmcýya taþýttýðýný düþünüyorum.. bunlar þahsi gözlemlerim sonucu çýkarýmlarým.. isteyen katýlýr isteyen katýlmaz
demekki yazdýðýmý hala anlayamamýþsýn sayýn hans kardeþ
borsadaki baþarýn rakiplerinin öngörüsünü tahmin etmekten geçer
Anlýyorum dayý bey ama adamýn iyi niyetine güvenmediðim için tahmin ettiðin gibi ciddi bir yükseliþ yapacaðýný düþünmüyorum.. þahsi olarak 3 aylýk bilanço dönemine kadar 2018 aðustosta aldýðým malý taþýyacaðýmý söylüyorum.. beklediðim hareketi yaptýktan sonrasýndaki tasarrufum ise taþýmak olmayacak.. hissenin mali durumu çok iyi ve yeni iþlere girme potansiyeli ve gücü tabili var ama adam ciddi anlamda ahlak yoksunu.. seykm ve ideas ta yaptýðý manipülasyonlar ile hdfgs de suni kar oluþturup fiyatla istediði gibi oynuyor.. 2-3 sene gibi zaman diliminde iyi bir yere gelebilir belki ama kusa-orta vadede adamýn niyetinin bozuk bence
Yanlýþ anlama dayý bey, seninle polemiðe girme gibi amacým yok.. þahsi gözlemlerimi paylaþýyorum.. bu arada iþ hayatýndan öðrendiðim en önemli þey, deðerlendirme yaparken þirket sahiplerinin/yöneticilerinin ahlakýnýn birincil önceliðe sahip olduðu.. adamýn iþ ahlaký ve namusu zayýfsa þirketinin güçlü olmasýnýn bir þey ifade etmediðini tecrübe ettim.. hele SPK denilen uyduruk kurumun yasadaki görevi olan yatýrýmcýnýn haklarýný korumak yerine hisse sahiplerinin manipülasyonlarýna çanak tuttuðu bir piyasada iþ ahlakýnýn varlýðý daha da önem kazanýyor.. bedelli yapýp yeni iþlere girerek karlýlýðýný artýrmasý beklenen bir þirketin hisse fiyatýnýn 2’lerden 1’lere gelmesini nasýl açýklayacaðýz.. SPK denilen kuruluþ yasasýna aykýrý iþleyen bir kurum bu durumu sorgulamýyor bile..
Yer Ýmleri