Piramit ve A1 bu sorunun cevabýný bildikleri kesin.
SM-A320F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Adam kedinin fareyle oynadýðý gibi oynuyor. 1.23-24 önemliydi, tam yerinde kapattý.
Buraya uygun bir laf var, kasa her zaman kazanýr.
Kendisi 4-5 kademeyi cebine koyarken, al-satçýlara çok az marj býrakýyor. Bir de tahtacýnýn parsasý var tabii taþeron olarak.
Bence bugün tahtacý-patron arasýnda bir hesaplaþma oldu. Önümüzdeki günlerde netleþir.
bu hisseden bir cacýk olmaz.
olursa da biz göremeyiz onu.
adam kalkmýþ 5 yýl beklerim diyor.
diðer hisseler 5-10 katlar bekle sen 5 yýl sonra belki 100 krþ ekler üzerine.
nerden girdim þu kaðýda ya.
YTD.
https://i.hizliresim.com/V9ddpR.png
grafýgýmýz böyle
Borsada kazançlý çýkmanýn yolu nedir ?
Borsada 3 þekilde iþlem yapýlýr "Benim bildiðim,gördüðüm"
1)Anlýk dakikalýk trade.
bunu yapmak için profesyonel ekipman kullanmak ve belirli bi tecrübeye,bilgiye ihtiyaç vardýr bunun için.Hisse düþerken yada çýkarken çift yönlü iþlem yapýlýr bu yöntemle.Ekran baþýda olmak þarttýr. Kademere odaklý derinliklere göre ve kýsa formasyolara göre al sat yapýlýr.0.4-0.5 artýk neyse...Ben bu þekilde iþlem yapmýyorum...ustasý daha iyi bilir.
2)Kýsa vadeli strateji oluþturmak.
"Benim en çok yaptýðým iþlem"
En bedavasý;
aç ýnvestingi bilgisayarýnda araçlara gir
Hisse görüntüleyiciye gir
Kriter ekleyiciyi aç ve baþla hisseni seçmeye...
önce vololitesi,hacmi iyi olan sýcak bi hisse bulmak için.
Ordan hacmi ekle hissede bi hareket olmasý için alýcý satýcý rabeti olmasý lazým Hacim mesala 1 milyon-50 milyon aralýðýna getir.
RSI ekle mesala 30-70 Ýyi
Beta ekle 1-2 iyi...
endex yatay ise bu önemli çünkü endex üstü bi iþ istiyoruz.
Adx ekle 20-40 Ýyi..
Ekranýn altýnda çýkan hisseler artýk kriterimiz olan hisseler olacak.Bunlarýn kimi balon diðer bi deyiþle ekmeði yenmiþ yada bitmek üzere olan bunlara bulaþmamak önemli isterse tavan tavan gitsin...
Bizim iþimiz bi hikayesi olanýný ve boða mumu "yeþil mumlar" olaný ve yeni formasyona baþlamýþ yada baþlayabilecek olaný bulmak. "formasyon eðitimi almak þart" bilmiyorsan bir gün geri kapanýþýn altýna düþtüðünde sat gitsin. sonraki gün gidiyorsa býrak gitsin karýþma...
Zarar bölgesi saðlam bi desteksen harekete baþlamasý çok iyi bi kriter.Kap haberlerine dikkat bakmadan olmaz,bu hisse neyi fiyatlýyor bunu mutlaka görmek lazým.Kýsa vade iþlemde temettü gününe yakalanmamak lazým ki iþ uzun vadeye döner.
Stop ve direnç bi fibo kanalý içinde olmalý.
"Kap" dan okuduðumuz Bu haber yada geliþme
Bizi hangi direnç noktasýna götürür ?
10gün 20 gün 30 günlük 100 günlük bunu kestirmek mümkün.
ara dirençlerle iþlem yapmamak en iyisi."hissenin ayný fiyatta kaç kez kýsa marj ve hacimle kapanýþ yapmýþ oluþu ana yada ara direnç olduðunu gösterir"
Kriterimizdeki hisse 2-3 günlük geri kapanýþa destek geçtiyse tabi duruma göre deðiþir kar al
Noktasýnda kapanýr.tam tesi aldýðýmýz noltada da stop olur.yeni bi hisse aranýr.
3)uzun vade yatýrým...
bu en zoru.
Dikkat etmek gereken
*tek fiyattan tüm bütcenle hisse alýnmaz,
*Özkaynaklarý güçlü
*halka açýk oraný en fazla %40 "bence"olmalý
*f/k oraný düþük pahalý olmayan "tüm aplikasyonlardan bakýlabilir"
*marka bilinirliði olan
*4-5yýldýr kar yaparak gelen.
*piyasa deðeri altýnda iþlem gören.
*enfilasyon üzerinde büyüyerek gelen
*þirket sahibi borsacý,çapulçu olmayan hisse oraný diðer ortaklara göre yüksek olan bir patronunun olmasý çok önemli.
*4-5 hisseden fazla uzun vade olmamak iyidir.
*ayný sektörden birden fazla kaðýt tutmak uygun deðildir.
*Ýstikrarlý bir þekilde temettü veren
(Boncuk yatýrmýyoruz ailemizin rýzkýný baðlýyoruz bu iþi yapacaksan bunlara bakacaksýn)bedavadan para nerde?
Ben bildiðim ve aklýma gelen en önemli kriterleri yazmaya çalýþtým.
Umarým yazým anlaþýlýr olmuþtur 1 kiþinin dahi iþine yarasa benim için kar.(Alýntý)...
Dayi, geriye doðru 1.sayfadan en son mesaja kadar okudum.
Nedense senden baþka bu hissenin avukatlýðýný yapan yok.devamlý iyi olacak mesajý pompaliyorsun.
Neden acaba?
Yatýrýmcýyý tahtada tutmak gibi bir misyonu olabilirmi diye düþünmüyor deðilim.
Kaç aydýr bu fiyatlarda o arada
Durdo,karel gibi daha bir çok hisse en az %100 yaptý.
Bunun otunu beklemenin bir faydasý olduðunu sanmýyorum.
Adam Rabbena hep bana diyor.
Ýnþallah sen hakkýyla hak ederek kazanýr helalinden yersin.
Sana bol sans diliyorum.
Kimseye al SAT tut tavsiyesi deðildir.herkesin kararý kendini baðlar.
Yer Ýmleri