pýyasalar hala týrt výop eksi yatay açtý dolar artý bakalým sonumuz ne olacak
pýyasalar hala týrt výop eksi yatay açtý dolar artý bakalým sonumuz ne olacak
Aslan, ceylan, sýrtlan ve zebra yan yana koþuyorsa orman yanýyor demektir![]()
Reel sektör
Döviz varlýklarý=118,2
Döviz yükümlülükleri=312,7
Net POZÝSYONU=-194,5 milyar$(AÇIK)
Kur
Geçen yýl:3,70
Bugün:5,86
Kambiyo ZARARI=194,5*(5,86-3,70)=420milyarTL
En büyük 500 sanayi kuruluþunun 2017 karý 50 milyarTL
alýntýdýr
Vayy dayý gerçekten süpermiþ sevdim bu sözü[emoji122][emoji122][emoji122][emoji122]
SM-A710F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim maliyetim düþük, göstergelerim yeþil ve yukarý iþaret ediyor. Korkum yok yola devam ediyorum... Bu iþten anlamam bilirsiniz. Kendi kararýmdýr sizi baðlamaz.![]()
Sen namýk þimdi artýrmýyorsun ya bakalým borsa 90k yý görünce nasýl artýracaksýn. Öyle zamanlar gelecek ki degil senin hisseni en güvenli hisseleri bile alacak kimse ÇIK- MA- YA-CAK. Sen ky 'ye rövaþata çakmaya çalýþýyorsun ya aklýnca. Ülke Ekonomisinin sivri dikeni topu havada patlayacak sana çakamadigin rövaþata sonrasý yere düþmek kalacak. Sen artýrma bakalým.
SM-A710F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Size katýlmadýðým ana konu þu; þirketin mali durumunun iyi olmasý ve borcunun olmamasý eyvallah.. uzun vadeli olarak bir þirkete yatýrým yapýlmasýnýn geri planýnda ise düzenli temettü verimi yatar.. þirketin büyümesi bike eðer temettü vermiyorsa bir þey ifade etmez.. nitekim hedef yo büyümesine büyüyor ana bu büyünenin karlýlýða yansýdýðýný söylemek zor.. þirketin geçmiþinde de temettü veriminden bahsedileneyeceði ortada.. o zaman neden bu þirkete uzun vadeli yatýrým yapýlacak onu anlamadým.. dayým ce prensesin temel argümaný þu; þirketin hisse deðeri çok ucuz.. gözden kaçýrdýklarý nokta þu; bu þirketin karý da fiyatý da tamemen patronun manipülasyonu ve piyasa dolandýrýcýlýðý ile belirleniyor.. istediði zaman 30 milyon kar istediði zaman 1 milyon kar çýkarýyor.. karýnýn nasýl oluþtuðu ise kabak gibi ortada.. 3 aylýk karýnýn yaklaþýk 30 milyon olacaðýný yazmýltým.. 6 aylýk karýnýn da be olacaðýný kesine yakýn yazacaðým.. karý nasýl oluþturduðunu bilmeyen küçük yatýrýmcýyý avlamak için %10-%20 marjda manipülasyon yapýyor.. ideas ve seykm deki suni fiyat hareketleriyle saçma sapan fijtif kar açýklayýp yeni gelen ky lere iteliyor malý.. sonra kaðýdý 6-7 ay süründürerek aþagýdan topluyor sonra tekrar %10-%20 yaptýrarak yeni kekleri buluyor..senede en az 6 defa bu hareketi yaptýrarak zaten %60 karý cebine koyuyor.. dayýmýn paylaþtýðý üç aylýk takaslarda ilk beþ harici diðer kusmýndaki fark sadece 300 bin lot.. iddia edildiði gibi mal toplama falan yok.. öyle bir derdi de yok.. adam aylýk en bir defa %10 luk marjý çevirdiði zaman cebini dolduruyor zaten.. uzun vadede bu þirketin yüksek kar edip temettü daðýtacaðýný iddia eden varsa buyursun uzun vadeli tutsun.. þirket hakkýnda olumsuz yazan ky yi korkutur iddiasý yanlýl yaklaþým.. ayný þekilde altý boþ þekilde olumlu hava verip ky nin trade yapmasýna engel olmak ta doðru deðil.. bir diðer argüman ise; þirketin mali verileri süper sahivinin kim olduðuna takýlmayýn.. arkadaþlar bu þirket üretim þirketi deðil yatýrým ortaklýðý.. beyin borcu olacakki mali durumu kötü olsun.. zaten bedelliyi dayanýþ milkete.. bedelliden gelen para 11. Ayda kasaya girmesibe raðmen vadeliye 12. Ayda yatýrýlmýþ.. 1 ay boyunca paranýn nerede tutulduðu belli deðil.. toplanan bedellinin zaten hazýr olan bir projeye kanalize edilmesi gerekirken aradan 6 ay geçmesibe raðmen yeni bir yarýrým yok.. bu yönetmeliðe aykýrý bir durum.. kusaca þunu söylüyorum; bu þirkette en önemli þey sahibinin karajteridir..adam göz göre göre piyasa dolandýrýcýðý yapýyor.. ideas ve seykm de kendisi ve karýsý üzerinden aldýðý paylarla her türlü manipülasyonu yapýyor ve hedefteki fiyatý þekillendiriyor.. güvenikecek bir adam deðil.. yatýrým yapacaklarýn bunlarý bilnesi gerekiyor.. yoksa polyannacýlýk ile deðerlendirme yapnak zarar edilmesibe yol açýyor
sayýn hans kardeþ yazýnýn bütününü ele alýrsak % 90 katýlýyorum
bu iþi mahasebe hesabý yaparak ele alýrsan orada yanýlýrsýn
gemi limanda güvendedir ama geminin amacý o deðildir
Yer Ýmleri