Originally Posted by
hans
Dayý bey ben ihtimallerden bahsediyorum.. ideastaki mevcut iþlem hacmiyle kap a bildirilen yaklaþýk 100 k satýþ ve öncesinde yapýlan satýþlarýn alýcýsýný merak ediyorum.. mantýklý bir yaklaþýmla hiç bir yatýrýmcý bu kadar sýð kaðýtta 100 k alýþ yapmaz.. o zaman þu soru akla geliyor.. acaba bu enayi kim? Bence halka açýk þirket olan ve bedellideki parasý açýkta olan hdfgs.. sen katýlmayabilirsin ana mümkün deðil gibi çok kesin ifadeler kullanýyorsun.. ayný ifadeleri komutana karþýda hakaret ederek kullanmýþtýn “ideas 10 tl nin altýn düþmez. Aðanýn iþine gelmez” diyerek.. 10 tl nin altýna düþtüðündede “mala alýcý çýktýmý verecek tabi” diye yorumluyorsun..
Haremaðasý neden 6 aylýktaki karý düþürmek istiyor soruna gelecek olursak buna iliþkin tahminimi defalarca yazdým.. bu adamýn niyeti kapýdý götürmek falan deðil.. 2 ayda bir yaklaþýk %20 lik marjlarda oynaþarak ky düdükleme stratejisi güdüyor.. elindeki en büyük koz ise rahatlýkla manipüle edebildiði ara dönem ve dönem sonu karlýlýk durumu.. 3 aylýkta yarattýðý sanal kar ile 1,30 ve 1,35 lerden milletin eline verdi.. þimdi onlarý toplama zamaný.. ay sonuna doðru endeksin gidiþatýna göre belki bir hareket daha yaparak 1,30 lara çekip oradan milletin eline verecek.. 6 aylýkta ise neredeyse karý sýfýrlayacak mali katakulliyle 1,10 lardan kapýdý yerine koymaya çalýþacak.. 35 milyonu yýllýl %24 gibi yüksek faizde deðerlendirip kemiksiz kar elde etmek varken portföy yatýrýmlarýna yönlendirdik açýklamadý bana iyi niyetli gelmiyor.. zaten adam þ..sizin teki.. þirketin lehine olacak bir portföy yatýrýmý yapacaðýný düþünmüyorum. Adam bedelliyi önceden planlanmýþ þirket alýmý için kullanacaðýna faiz almadan 1 ay parayý boþta tutuyor sobra 3 ay vadeliye yatýrýyor.. bedelliden 8 ay geçmesine raðmen hala bir giriþim sermayesi aksiyonu yok.. parayý ne yaptýðýnýda açýklamýyor.. bu hareketleri bana iyi niyetli gelmiyor.. esasýnda kolay yolu var öðrenmenin.. dayý bey sen genel kurula katýlan ortaklardan birisisin. Bizi temsilen pýrtföy yatýrýmýný hangi hisselere yaptýðýný sorup öðrensen ve bizimle paylaþsan duacýn oluruz
Yer Ýmleri