Keske düþse de daha çok alabilsek
Keske düþse de daha çok alabilsek
KAR DAÐITIM POLÝTÝKASI
Þirketimizde karýn daðýtýlmasý Türk Ticaret Kanunu, Sermaye Piyasasý Kanunu ve Þirketin
tabi olduðu sair mevzuat hükümleri dikkate alýnarak Yönetim Kurulu önerisi doðrultusunda
Genel Kurul tarafýndan karara baðlanýr.
Portföyünün büyümesinin yaný sýra yatýrýmcýlarýna yüksek temettü getirisi saðlamayý
amaçlayan þirketimiz yönetim kurulunca ilgili mevzuat çerçevesinde;
a) Pay sahiplerimizin beklentileri ile Þirketimizin büyümesi arasýndaki hassas dengenin
bozulmamasý,
b) Dünya ve ülke ekonomik þartlarýnda herhangi bir olumsuzluk olmamasý,
c) Þirketin mali yapýsý ve genel kârlýlýk durumu,
dikkate alýnarak daðýtýlabilir kârýn en az %20’sinin nakit ve/veya kaydi pay þeklinde
daðýtýlmasý öngörülmektedir.
Nakit kar payý daðýtýmý, en geç kar daðýtým kararýnýn alýndýðý genel kurul toplantý tarihini
izleyen ikinci ayýn sonuna kadar yapýlýr. Kaydi pay þeklindeki kar payý daðýtýmý ise yasal
izinleri takiben gerçekleþtirilir.
Pay sahipleri için genel kurul kararý ile belirlenen nakit kar payý ödenmedikçe yönetim kurulu
üyelerine, Þirket çalýþanlarýna kar payý ödemesi yapýlmaz.
Ayrýca, Þirketimizin esas faaliyet konusu olan giriþim sermayesi yatýrýmlarýndan hedeflerin
üzerinde bir getiri ile çýkýþ yapýlmasý halinde, Þirketimizin genel karlýlýk durumunu da dikkate
alarak, Sermaye Piyasasý Mevzuatý, Türk Ticaret Kanunu ve diðer mevzuat çerçevesinde
mümkün olduðu ölçüde ortaklarýna nakit kar daðýtma ilkesi de benimsenmiþtir.
Sermaye Piyasasý Kanunu ve mevzuatýna uygun olmak kaydýyla ortaklara temettü avansý
daðýtýlabilir
Burada insanlar boþ konuþur, yalan konuþur. buna göre yatýrým yapýlmaz.biri hisseye girerse, biri çýkar .benim fikirlerim size tavsiye deðildir.laf salatasýdýr.
Blanço günü 1.5 milyon lot alým yapan garanti, zirveden vurdu hissenin kafasýna. Bugün yine aynýsý 400bin lot artýdayken þuan -460bin lot... Spek Spek deðil ki adam gibi götürüp terse yatýrsýn bu koca traderlarý..
Þirketimizin 11.02.2021 tarih ve 06 sayýlý Yönetim Kurulu Toplantýsýnda;
1. Þirketimizin 2020 yýlý faaliyetleri sonucunda elde edilen daðýtýlabilir kardan ortaklarýmýza %35,7142 oranýnda 75.000.000 TL temettünün pay senedi olarak daðýtýlmasýna,
2. Kar daðýtýmýna iliþkin teklifimizin Genel Kurul onayýna sunulmasýna
oy birliði ile karar verildi.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/909034
Bedelsiz gelir mi dersiniz?
Son düzenleme : Yamaha; 11-02-2021 saat: 11:58.
Ne olacak þimdi?
CASPER_VIA_M3 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2020 faaliyet raporunda 15.sayfa seyitler kimyanýn ortaklýk yapýsýnda hedefin payýna düþen 31 aralýk itibarýyla %31.17 iken bugünkü kapta þirket bilgi formunda %25 e iniyor .1 ocak itibarýyla bakýnca seykim hisesinin satýþlarýný bulamadým .idealist seykim paylarýný sattýðý için seykimde idealistte ortak olduðu için diye bakmaya çalýþsak bile ,veya sene baþýndan itibaren 600.000 lot 13.50 fiyatla satýlan idealist paylarý bu kadar etki ediyormu .zira %6 seykim payýnýn nasýl satýldýðýný ben anlamadým anlayan birileri yazarsa sevinirim
Hedef GSYO A.Þ. (B Grubu)
4.987.166,50
%31,17
6.487.166,50
Temettü olarak nakit verse daha iyiydi.
CASPER_VIA_M3 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri