Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
232,40 9.99% 445,85 Mn 226,40 / 232,40
12,33 9.99% 448,23 Mn 11,25 / 12,33
79,25 9.99% 162,59 Mn 74,90 / 79,25
7,40 9.96% 1,91 Mr 6,82 / 7,40
66,85 9.95% 336,39 Mn 61,80 / 66,85
23,76 -10% 423,97 Mn 23,76 / 27,68
114,40 -9.99% 125,28 Mn 114,40 / 127,10
3,22 -9.8% 280,15 Mn 3,22 / 3,57
6,74 -8.67% 172,63 Mn 6,65 / 7,46
2,97 -8.05% 2,40 Mr 2,91 / 3,37
193,10 -0.97% 21,82 Mr 190,30 / 201,80
3,06 2.34% 16,30 Mr 3,01 / 3,19
316,75 -0.78% 8,82 Mr 316,50 / 324,50
265,50 1.63% 4,78 Mr 261,50 / 266,50
14,37 -1.24% 4,38 Mr 14,35 / 14,76
18,66 -0.85% 525,11 Mn 18,63 / 19,09
78,25 -0.82% 4,00 Mr 78,00 / 80,50
413,25 -0.84% 4,31 Mr 412,50 / 422,50
193,10 -0.97% 21,82 Mr 190,30 / 201,80
747,50 -0.73% 1,56 Mr 746,00 / 765,00
93,65 -0.43% 369,43 Mn 93,50 / 95,75
116,90 -1.43% 159,13 Mn 116,80 / 120,40
413,25 -0.84% 4,31 Mr 412,50 / 422,50
30,88 -0.71% 59,26 Mn 30,86 / 31,60
10,83 1.88% 329,52 Mn 10,66 / 10,95
82,15 0% 206,90 Mn 81,20 / 83,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 5/58 ÝlkÝlk ... 345671555 ... SonSon
Arama sonucu : 462 madde; 33 - 40 arasý.

Konu: Orta Uzun Vadeli Boða (Hedefe kadar disiplin)

1.  Alýntý Originally Posted by borsavizyon Yazýyý Oku
    80 den 120 ye cýkarken para kazanamayan gýdýp býlye oynasýn 120 den 88 e gýderken ýnsanlar yuzde 50 uzerý ýcerý gýrdý mý gýrdý benle aþýk atacak arguman sunacak alt yapýn yok hele o yavrum lafýndan sonra sana cevap vermek býle abesle iþtigal
    iki kelamda ben edeyim dedim. Amacým sacroyu savunmak deðil. Bunu genel anlamda söylüyorum.

Buralarda bulunma sebebimiz birilerini sürekli eleþtirmek deðil çözüm önerisi sunarak doðruyu savunmak. Eleþtiri ne zaman doðrudur. Çözüm yolun varsa

Öncelikle haklý olduðunu düþünüyorsan ne konusulduguyla ilgili bence kanýt sunman gerekir o gün ne yaþandý ne denildi stop noktasý verildimi ne oldu ne bitti bunu dýþardan bakan bizler göremeyiz. bu sebeple kanýt sunman gerekir.

2. olarak teknik analiz veyahutta hangi hissenin alýnýp alýnmayacaðýný bilmiyorsanýz ve öðrenmemiþseniz bu sizin sorumluluðunuzdadýr hiçbir analizci karýnýza ortak olmadýgý gibi zararýnýza da ortak deðildir.

Ýnsanlar eleþtirirken sadece karþý tarafý eleþtiriyor hiç kendýne suç yüklemiyor. Þöyle demeniz daha yerinde olmazmýydý.

Ben teknik analiz bilmiyorum ve öðrenmedimde temel analizde bilmiyorum hangi hisse alýnýr alýnmaz stop koyulur koyulmaz bu konularda bilgisizim ve öðrenmekte istemedim. Hazýra konmak daha kolay geldiði için bu yöntemi seçtim en nihayetinde sacronun topýgý dikkatýmý çekti. sacro hocada xxx hissesiyle ilgili þu analizi yapmýþ iþte resmi stopta belirtmemiþ resýmde görüyorsunuz kantýýný aþaðýya koydum. Bende inceledim. Hoþ incelemem neyi deðiþtirir sonuç olarak teknýk analiz bilmediðim için aslýnda boþ boþ resme baktým þuradan alýnabilir buradan satýlabilir filan yazmýþ dolayýsýyla doðrumu soyluyor yanlýþmý soyluyor bilmem inanmak zorundayým çünkü hazýra konmayý seçen benim. Bende inandým ve aldým. Daha doðrusu inandým demek yanlýþ inanmaktan baþka çarem yoktu cunku hiçbir fikrim yok. Ýþin sonunda zarar ettim.

Elde ettiðim zarardan ben sorumluyum cunku teknik ve temel analiz konusunda bilgisizliðim sacro hocanýn analizine güvenmemi gerektirdi. Sonunda da zarar ettim. Fakat kendisi þu konularda daha açýklayýcý ve stop noktasý verseydi en azýndan daha ufak sýyrýklarla kurtulabilirdim.

Stop loss noktasý sacro hocam yaptýgýnýz analizlerde stoploss noktasý belirlememiþsiniz. BU konuda sizi eleþtirebililirim. Bakýn þu þu analiziniz de þuradan al hedef þurasý demiþsiniz fakat stop noktasýný belirtmemiþsiniz. Dolayýsýyla bu tür noktalarda stoploss noktasý belirtirseniz benim gibi bilgisiz yatýrýmcýlar size güvenerek hisseyi aldýgýnda kazancýn ve riskin farkýnda olarak o hisseye gireceklerdir.

Ha her halukuarda sorumluluk kesinlikle alan satan kiþiye aittir cünkü siz analizleriniz de kazanç garantisi vermediðiniz gibi karýmýza da zararýmýza da ortak deðilsiniz bu sebeple sizi suçlayamam ancak analizlerinizde stoploss noktasýný belirlemeniz hem diðer insanlar için hemde sizin bu noktalarda eleþtiri almamanýz açýsýndan daha saðlýklý olacaktýr.

SToploss noktasý verildi verilmedi bilmiyorum. Vermek istediðim mesaj evet eleþtirmek hakknýz bir hata varsa bir yanlýþ varsa bu düzeltimeli bu hem analiz eden kiþinin geliþimi hemde diðer insanlara fayda saglamak açýsýndan deðerli birþeydir. Ancak bunu yaparken eleþtirmek için eleþtirmeyin kendinizi de sorgulayýn ben nerede hata yapmýþ olabilirim þeklinde bu da kiþisel geliþiminizi arttýracaktýr.

Saygýlarýmla....
    Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Bence sacro nun da geliþi orta vade yükseliþ'' indikatör'' lerindendir.) gerisi boþ..

kimse hisse çýkacak..borsa düþecek vs bilemez..bir ara fazla al-sat cý günlükçü olmuþtu(þartlar gereði) belki o hataydý))
    ama emek harcayan..grafik paylaþan insanlarý takdir etmek lazým..bu forumlara insanlar neden geliyor? bunun için..

analiz yaparak..teknik çizerek..temel-teknik yorumlar yaparak risk alan insanlara kaybedice kýzmayalým..kazanýnca da þeyh yapýp uçurmayalým..

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Kuzey Ege - Ýstanbul
    Gönderi
    14,185
    endeks yükselecekse bankalarla yükselir.. banka endeksi 119 binin üzerine çýkarsa olumlu görünüm olur...

Dünyada en zor þey kýrýlan bir kalbi onarmaktýr...

4. Sacro hoþ geldin topik havasýný yakalamýþ hayýrlýsý olsun hepimiz için dürüstlüðün ,objektifliðin benim nazarýmda tartýþýlmaz kimse sarýlýkta gitme.....Kazancý'n daim olsun

5. Sacro Hocam hosgeldin,

ayrica bir onceki forumda ogrettigin macd analizi icin de cok cok tesekkur ederim, tabii ki sadece macd olmasi elestirilebilir ama ondan once hic analiz yapamiyordum, en azindan bir sifirdan cok daha iyidir...

Alýntý Originally Posted by laguna Yazýyý Oku
    sacro hoca candýr herkes hata yapabilir olabilir borsada herþey mümkündür.

yünsayý 2,50 lerden 10 liralara çýkana kadar savunduðunu görmüþümdür. ben bile 5 liralardan alýp 7 lere verip çýkýp gitmiþtim.

kaðýt zaten 400% yükselmiþ. 9-10 dan bu kaðýdý artýk almakta ýsrar ediyorsanýz ve stoplamýyorsanýz o sizin bileceðiniz iþ.

borsada küçük paralarla girip büyük ikramiyeyi beklemek bizlerin en büyük yanlýþý.

büyük parayla girip amortiye razý olursan kazanýrsýn..

borsanýn þuanki gibi kriz diplerinden uzun vadeci olursan tabiki hiç ekrana balmana bile gerek kalmaz...

borsaya bulaþanlarýn ilk öðrenmesi gereken olay stoplama olmalýdýr. stop yapmaya elin gitmiyorsa aðlamayacaksýn...
    Teþekkürler üstad.

AYnen dediðin gibi.

Borsada en önemli þey stop.

Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    iki kelamda ben edeyim dedim. Amacým sacroyu savunmak deðil. Bunu genel anlamda söylüyorum.

Buralarda bulunma sebebimiz birilerini sürekli eleþtirmek deðil çözüm önerisi sunarak doðruyu savunmak. Eleþtiri ne zaman doðrudur. Çözüm yolun varsa

Öncelikle haklý olduðunu düþünüyorsan ne konusulduguyla ilgili bence kanýt sunman gerekir o gün ne yaþandý ne denildi stop noktasý verildimi ne oldu ne bitti bunu dýþardan bakan bizler göremeyiz. bu sebeple kanýt sunman gerekir.

2. olarak teknik analiz veyahutta hangi hissenin alýnýp alýnmayacaðýný bilmiyorsanýz ve öðrenmemiþseniz bu sizin sorumluluðunuzdadýr hiçbir analizci karýnýza ortak olmadýgý gibi zararýnýza da ortak deðildir.

Ýnsanlar eleþtirirken sadece karþý tarafý eleþtiriyor hiç kendýne suç yüklemiyor. Þöyle demeniz daha yerinde olmazmýydý.

Ben teknik analiz bilmiyorum ve öðrenmedimde temel analizde bilmiyorum hangi hisse alýnýr alýnmaz stop koyulur koyulmaz bu konularda bilgisizim ve öðrenmekte istemedim. Hazýra konmak daha kolay geldiði için bu yöntemi seçtim en nihayetinde sacronun topýgý dikkatýmý çekti. sacro hocada xxx hissesiyle ilgili þu analizi yapmýþ iþte resmi stopta belirtmemiþ resýmde görüyorsunuz kantýýný aþaðýya koydum. Bende inceledim. Hoþ incelemem neyi deðiþtirir sonuç olarak teknýk analiz bilmediðim için aslýnda boþ boþ resme baktým þuradan alýnabilir buradan satýlabilir filan yazmýþ dolayýsýyla doðrumu soyluyor yanlýþmý soyluyor bilmem inanmak zorundayým çünkü hazýra konmayý seçen benim. Bende inandým ve aldým. Daha doðrusu inandým demek yanlýþ inanmaktan baþka çarem yoktu cunku hiçbir fikrim yok. Ýþin sonunda zarar ettim.

Elde ettiðim zarardan ben sorumluyum cunku teknik ve temel analiz konusunda bilgisizliðim sacro hocanýn analizine güvenmemi gerektirdi. Sonunda da zarar ettim. Fakat kendisi þu konularda daha açýklayýcý ve stop noktasý verseydi en azýndan daha ufak sýyrýklarla kurtulabilirdim.

Stop loss noktasý sacro hocam yaptýgýnýz analizlerde stoploss noktasý belirlememiþsiniz. BU konuda sizi eleþtirebililirim. Bakýn þu þu analiziniz de þuradan al hedef þurasý demiþsiniz fakat stop noktasýný belirtmemiþsiniz. Dolayýsýyla bu tür noktalarda stoploss noktasý belirtirseniz benim gibi bilgisiz yatýrýmcýlar size güvenerek hisseyi aldýgýnda kazancýn ve riskin farkýnda olarak o hisseye gireceklerdir.

Ha her halukuarda sorumluluk kesinlikle alan satan kiþiye aittir cünkü siz analizleriniz de kazanç garantisi vermediðiniz gibi karýmýza da zararýmýza da ortak deðilsiniz bu sebeple sizi suçlayamam ancak analizlerinizde stoploss noktasýný belirlemeniz hem diðer insanlar için hemde sizin bu noktalarda eleþtiri almamanýz açýsýndan daha saðlýklý olacaktýr.

SToploss noktasý verildi verilmedi bilmiyorum. Vermek istediðim mesaj evet eleþtirmek hakknýz bir hata varsa bir yanlýþ varsa bu düzeltimeli bu hem analiz eden kiþinin geliþimi hemde diðer insanlara fayda saglamak açýsýndan deðerli birþeydir. Ancak bunu yaparken eleþtirmek için eleþtirmeyin kendinizi de sorgulayýn ben nerede hata yapmýþ olabilirim þeklinde bu da kiþisel geliþiminizi arttýracaktýr.

Saygýlarýmla....
    Güzel bir yazý erhan bey.

Ama ne olursa olsun herkes maliyete yada onun 5-10 kademe altýna stop koymalý.

Mesela insan þunu demeli. ya ben bu kaðýdý aldýmda bu hiç kar a geçmedi demekki bir terslik var demeli.

Yani biraz uyanýk olmak lazým. Yada senin dediðin gibi.

Alýntý Originally Posted by LORD OF NORTH Yazýyý Oku
    Bence sacro nun da geliþi orta vade yükseliþ'' indikatör'' lerindendir.) gerisi boþ..

kimse hisse çýkacak..borsa düþecek vs bilemez..bir ara fazla al-sat cý günlükçü olmuþtu(þartlar gereði) belki o hataydý))
    ama emek harcayan..grafik paylaþan insanlarý takdir etmek lazým..bu forumlara insanlar neden geliyor? bunun için..

analiz yaparak..teknik çizerek..temel-teknik yorumlar yaparak risk alan insanlara kaybedice kýzmayalým..kazanýnca da þeyh yapýp uçurmayalým..
    Mükemmel bir konuya deðinmiþsin dostum.

Bende zaten ondan geldim :D

O zaman ilk grafikler gelsin.

Twitter danda takip edebilirsiniz.

https://twitter.com/Sacro_Trade/stat...08473403375616

https://twitter.com/Sacro_Trade/stat...92419029536768
    Twitter : @Sacro_trade
    Boða piyasalarý kötümserlikten doðar,Kuþkuculukla geliþir,iyimserlikle büyür,coþku ile ölür.

#Vakbn

Bayrak formasyonu kama da denebilir.

#ISCTR

Daha önce 200 günlük ortalama kesmeleri 2009-2012-2014
    Þu andada kesip üstünde kapanýþlar gelmeye baþladý.

Boða piyasalarý kötümserlikten doðar,Kuþkuculukla geliþir,iyimserlikle büyür,coþku ile ölür.

Þuanki safha ilk bölüm :D

Sayfa 5/58 ÝlkÝlk ... 345671555 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •