iki kelamda ben edeyim dedim. Amacým sacroyu savunmak deðil. Bunu genel anlamda söylüyorum.
Buralarda bulunma sebebimiz birilerini sürekli eleþtirmek deðil çözüm önerisi sunarak doðruyu savunmak. Eleþtiri ne zaman doðrudur. Çözüm yolun varsa
Öncelikle haklý olduðunu düþünüyorsan ne konusulduguyla ilgili bence kanýt sunman gerekir o gün ne yaþandý ne denildi stop noktasý verildimi ne oldu ne bitti bunu dýþardan bakan bizler göremeyiz. bu sebeple kanýt sunman gerekir.
2. olarak teknik analiz veyahutta hangi hissenin alýnýp alýnmayacaðýný bilmiyorsanýz ve öðrenmemiþseniz bu sizin sorumluluðunuzdadýr hiçbir analizci karýnýza ortak olmadýgý gibi zararýnýza da ortak deðildir.
Ýnsanlar eleþtirirken sadece karþý tarafý eleþtiriyor hiç kendýne suç yüklemiyor. Þöyle demeniz daha yerinde olmazmýydý.
Ben teknik analiz bilmiyorum ve öðrenmedimde temel analizde bilmiyorum hangi hisse alýnýr alýnmaz stop koyulur koyulmaz bu konularda bilgisizim ve öðrenmekte istemedim. Hazýra konmak daha kolay geldiði için bu yöntemi seçtim en nihayetinde sacronun topýgý dikkatýmý çekti. sacro hocada xxx hissesiyle ilgili þu analizi yapmýþ iþte resmi stopta belirtmemiþ resýmde görüyorsunuz kantýýný aþaðýya koydum. Bende inceledim. Hoþ incelemem neyi deðiþtirir sonuç olarak teknýk analiz bilmediðim için aslýnda boþ boþ resme baktým þuradan alýnabilir buradan satýlabilir filan yazmýþ dolayýsýyla doðrumu soyluyor yanlýþmý soyluyor bilmem inanmak zorundayým çünkü hazýra konmayý seçen benim. Bende inandým ve aldým. Daha doðrusu inandým demek yanlýþ inanmaktan baþka çarem yoktu cunku hiçbir fikrim yok. Ýþin sonunda zarar ettim.
Elde ettiðim zarardan ben sorumluyum cunku teknik ve temel analiz konusunda bilgisizliðim sacro hocanýn analizine güvenmemi gerektirdi. Sonunda da zarar ettim. Fakat kendisi þu konularda daha açýklayýcý ve stop noktasý verseydi en azýndan daha ufak sýyrýklarla kurtulabilirdim.
Stop loss noktasý sacro hocam yaptýgýnýz analizlerde stoploss noktasý belirlememiþsiniz. BU konuda sizi eleþtirebililirim. Bakýn þu þu analiziniz de þuradan al hedef þurasý demiþsiniz fakat stop noktasýný belirtmemiþsiniz. Dolayýsýyla bu tür noktalarda stoploss noktasý belirtirseniz benim gibi bilgisiz yatýrýmcýlar size güvenerek hisseyi aldýgýnda kazancýn ve riskin farkýnda olarak o hisseye gireceklerdir.
Ha her halukuarda sorumluluk kesinlikle alan satan kiþiye aittir cünkü siz analizleriniz de kazanç garantisi vermediðiniz gibi karýmýza da zararýmýza da ortak deðilsiniz bu sebeple sizi suçlayamam ancak analizlerinizde stoploss noktasýný belirlemeniz hem diðer insanlar için hemde sizin bu noktalarda eleþtiri almamanýz açýsýndan daha saðlýklý olacaktýr.
SToploss noktasý verildi verilmedi bilmiyorum. Vermek istediðim mesaj evet eleþtirmek hakknýz bir hata varsa bir yanlýþ varsa bu düzeltimeli bu hem analiz eden kiþinin geliþimi hemde diðer insanlara fayda saglamak açýsýndan deðerli birþeydir. Ancak bunu yaparken eleþtirmek için eleþtirmeyin kendinizi de sorgulayýn ben nerede hata yapmýþ olabilirim þeklinde bu da kiþisel geliþiminizi arttýracaktýr.
Saygýlarýmla....

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri