Merhaba,
Kiraladigim VPS: 8GB RAM, XEON 4 cekirdek, 200 SSD ile windows server 2016. Aylik fiyati 10 EUR. Daha once matriks formulleri bolumunde onerdigim sekilde sadece robot ile islem yapacak grafigi acik tutar, diger tum pencereleri kapatirsaniz islemci tarafinda hicbir bir sorun yasamazsiniz. Bu satirlari yazarken baktim: Matriksin seans sirasindaki CPU kullanimi %4-5 seviyesinde. Hizli islemler/veri akisi olsa bile islemci kullaniminin %10 u asacagini sanmiyorum. Toplam RAM kullanimi 1.7GB seviyesinde, Matriks ozelinde sadece 150 MB . Cok yakinda halizhazirda lokalde testlerini yaptigim Ideal terminalini de ayni VPS' e kurup birlikte calistirmayi deneyecegim. VPS, robot ile emir iletimi amacli kiralanmissa, terminallerin donma riskine karsi VPS uzerinde kurulu Matriks ve/veya IDeal in robota yonelik pencereleri disinda hicbir baska pencere acik olmamali. Ayrica bar sayisi minimum yapilirsa emir iletim hizi iyilesip islemciye binen yuk azalacaktir.
Hangi firma bu bir inceleyim. Sunucu güçlüymüş fiyatına göre iyiymiş.
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kiraladigim firma contabo , VPS S SSD diye aratabilirsiniz. Mart basindan bu yana hic kesinti yasamadim. Sadece bir kez bakim amacli gun ici 1-2 saat erisimim olmadi ama bunu da 2-3 gun onceden maille bildirmislerdi.
Lokalde, 2.3 GHz i7 islemcili 16GB RAM SSD bilgisayarim var. Cesitli testlerde VPS e gore cok daha guclu bir makina oldugunu goruyorum. Ancak, Matriksim cokca derinlik penceresi ile otomatik emir grafigi calisirken halen gun icersinde defalarca donma yasiyor. VPS tarafindaki Matriks ise haftalardir 0 takilma ve cok az gecikme ile emir iletimi sorunsuz calismakta. Demek istedigim cok guclu bir konfigurasyonunuz olsa bile Matriksiniz donabilir. 1 milyon bar secer ve grafik sistem calistirirsaniz idealde de ayni sekilde donma yasanabilir.
https://contabo.com/?show=configurator&vserver_id=221
4.99 eur+ 4.99 windows server şeklinde degilmi.
Yer İmleri