Ben soru sormamistim)
Hakli cikmanizi umit ediyorum aylardir bekliyoruz, umarim bekledigimize degecek.Mi Note 10 Lite cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben soru sormamistim)
Hakli cikmanizi umit ediyorum aylardir bekliyoruz, umarim bekledigimize degecek.Mi Note 10 Lite cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hesabýnýz hatalý. Kur artýþý direk kar olarak yansýmaz. Aldýðý hammadde dolar bazlý ve maliyetin ne kadarý hammadde buna göre hesap yapmak lazým. 50 milyon ihracat var kur arttý 10 milyon ordan gelir diye biþey olmaz. Kur artýþý ciro ve tl maliyetlerde avantaj saðlar ama direk kara yansýmaz.
Çip krizinin bitmesiyle birlikte otomotiv sektörü sipariþlere hýz verebilir. Uzun vadeli yeni anlaþmalar gelmeye devam ederse güzel olacaktýr.
syg
Yüzde 100 haklýsýnýz.
Karý etkileyen çok farklý parametreler var tabi ki?
Ben tek açýdan bakmayalým derken kendim de tek açýdan bakmýþ olmuþum.
Benim istediðim sorun yaratacak bir döviz pozisyonu açýðý olmadýðýný vurgulamaktý.
Tüm üretim maliyetleri sabit kalmak þartý ile kur artýþý olursa tamamen yansýyabilir. Bu mümkün olmadýðýna göre kýsmen olumlu etkilenecektir tabi ki.
TUCLK üretimde ithal girdi oraný nedir acaba
Þöyle biþr tablo var.
Ancak bu tablo da yorum için yetersiz. Burada þirketin doðrudan yaptýðý ithalat miktarý var. Yurtiçi firmalardan alýmlarý da kurlardan direkt etkileniyor olabilir. Ancak aðýrlýklý maliyet
![]()
Karel vardý döviz cinsinden borcu çoktu bunun gibi 2. Fabrika yi açtý bebek ti büyüdü 2- TL den 35 lere gitti bunun alaný farklý ama dýþarý ihracat i daha fazla 3-4 yýllýk iþ anlaþmalarý þimdiden yapmýþ sadece sabretmek lazým..ytd..
Tuðçeliðin gelecek vizyonuna inanarak hayýrlýsý ile deðer yatýrýmcýsý olarak ortak olduk bakalým.
Rabbim hakkýmýzda hayýrlý eylesin.
Ya nasip.
Syg.
Çelikler iyi gidiyor, bunun neyi eksik acaba.
Syg.
Yer Ýmleri