Noluyo ya? "Turk Tuborg - Beer Is Gold" yanyana hisseler bolumune baktigimizda. Ben de sirketin mottosu boyle zannettim.
Noluyo ya? "Turk Tuborg - Beer Is Gold" yanyana hisseler bolumune baktigimizda. Ben de sirketin mottosu boyle zannettim.
Bereketli olsun 12liraniz
ASUS_Z012S cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sagolasin eski ortagim. Cok daha iyi olur umarim. Bugun finan yatirim tahtayi bozdu. Acik yapmistirda batar diye dua ediyirum ödünç ver diye bana gelseler ne haz duyarim var yaaa. [emoji2] [emoji23] [emoji23]
SM-N910C cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türk Tuborg - Þirket Bilgi Notu (Yatýrým Finansman)
IBB'nin Türk Tuborg'u 2008 yýlýnda satýn almasýndan itibaren, þirket güçlü sonuçlar sergiliyor: Rekabet Kurulu'nun deðiþen mevzuatý ile Anadolu Efes'in bakkal ve marketlere verdiði buzdolabýnýn %20'lik alanýný rakiplerine açma zorunluluðu getirmesi ve yeni yönetimin genç ve saðlýðýna önem veren tüketicilere hitap eden yeni pazarlama stratejileri, Tuborg'un pazar payýný geçtiðimiz yýllarda önemli ölçüde artýrmasýna yol açtý. 2012'den 2017'ye Türk Tuborg'un yýllýk ortalama satýþ gelirleri, FAVÖK ve net karý sýrasýyla %31, %48 ve %49 oranýnda büyüdü.
Ancak, Tuborg'un önümüzdeki yýllarda iç pazardaki büyüme ivmesi, geçmiþ yýllardaki kadar güçlü olamayabilir: Son yýllarda, Tuborg'un gösterdiði güçlü performansla karþý karþýya kalan Efes, pazar payýný korumak için piyasaya yeni markalar sunmaya baþladý. Böylece son dönemde þirketlerin pazar paylarýnýn bir miktar dengelendiði gözlenmektedir. Ayrýca, Anadolu Grubu tarafýndan kontrol edilen Migros'un hýzlý büyümesi ve Tuborg'un ithal edilen bazý markalarýnýn Efes'in ortaklarýndan AB Inbev'e ait olmasý da gelecek yýllarda Tuborg'un büyüme ivmesi üzerinde risk oluþturmaktadýr.
Tuborg'un nakit yaratma kabiliyeti düþünüldüðü kadar güçlü olmayabilir: FAVÖK tarafýndaki çok baþarýlý performansa raðmen, geçtiðimiz yýllarda yüksek yatýrým harcamasý ve iþletme sermayesi ihtiyacý nedeniyle Tuborg'un nakit yaratma kabiliyeti zayýf kaldý. Yüksek yatýrým harcamasý ve iþletme sermayesi ihtiyacý iþ modelinin (ve hýzlý büyümesinin) bir parçasý gibi görünüyor ve bu nedenle de kolayca düzeltilemeyebilir.
Yüksek temettü potansiyeli: Tuborg'un güçlü net nakit posizyonu nedeniyle temettü ödeme potansiyeli güçlü görünüyor. 2017 yýlý haricinde, þirket geçtiðimiz 10 yýl içerisinde herhangi bir temettü daðýtýmý gerçekleþtirmemiþtir. 2018 yýlýnda ise þirket güçlü net nakit pozisyonu (592 milyon TL) nedeniyle (2017 yýlýndaki kazançlarýndan) kayda deðer bir miktarda temettü daðýtabilir. Þirket geçen yýl temettü kararýný 25 Nisan'da açýklamýþtý.
https://www.yf.com.tr/media/report/s...-03-2018-08-41
3 Nisan Tborg 13,02 6 Nisan tborg 12,05
Hacim desen yerlerde...Bu kaðýt ne zaman adam gibi iþlem görecek anlamadým gitti.. Y.T.D.
Bizim klasik tuborg iste. 5 gunde aldigini 2 gunde veriyor. Benim anlamadigim konu yabancilarin bu kadar ac gozlu olusu. Adamlar da unyanin hissesi var isteseler hacimde yaparlar tavanda yaparlar. Citi 10 gunde 200b almis ac bunlar ac. Sirket artik sermaye artirsa da hisse in fiyati 1 liralara gelse bizde biraz eglensek yillardir 1 - 3 - 1 lot alim yaparim ama artik pahaliya gelmeye basladi 😉 her 131 60TL.
Tesekkurler size de selam sn kurti35.
Yer Ýmleri