Originally Posted by
Dejavuu
Sayýn Keko, ben de artan doðalgaz ve enerji fiyatlarý demiþtim zaten. Siz de aynýsýný söylüyorsunuz. Kojenerasyon tesisi doðalgaz bazlý, yani doðalgaz yakýp, elektrik üretiyor ve ýsýtma ihtiyaçlarýný karþýlýyor.
Enerji maliyetleri GÜG içinde en büyük kýsmý oluþturuyor. YK baþkanýnýn son Bloomberg HT’ye çýktýðý yayýný izlerseniz, Alka’nýn özellikle enerji maliyetlerinin toplam içindeki payýnýn çok yüksek olduðunu kendisi de dile getiriyor.
Sent from my iPhone using Tapatalk
O videoyu hiç izlemedim..siz soylediginize göre muhakak öyledir..yalnýz kaðýt satýþlarý dövize endekslidir...bir de A4 kaðýdýnýn topu okullar açýldýðýnda 17.5 TL iken son zamanlarda bu fiyat 60 TL lere çýktý...neredeyse 3.5 kat çýktý..
Doðalgaz fiyatlarý ise yýlbaþýnda yüklü zam yedi...yanlýþ Hatirlamiyorsam ondan önce bir miktar daha zamlanmis idi..
Fakat kaðýt fiyatlarinin artýþ miktarý doðalgaz fiyatlarýna gelen zamdan çok çok daha fazladýr...
Baþka bir husus da alka son çeyreðe diðer ceyreklere nazaran çok daha yüklü stok ile girdi...dolayýsý ile son çeyrekte yükselen kaðýt fiyatlarýndan maximum olumlu etkilenir..
Ben supriz güzel bir bilanço bekliyorum son çeyrekten..zaten bu konudaki dusuncelerimi de geçen günlerde burada paylaþmýþ idim..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri