arkadaþlar, marbaþtan iþlem yapanýn tahtada yaptýklarýný görseniz ....
arkadaþlar, marbaþtan iþlem yapanýn tahtada yaptýklarýný görseniz ....
Açýðamý satiyorlar
SM-G532F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bimiyorum ki valla he halt ettiklerini
Bu hissede kanimca inseider trading var..... Kim ne derse desin gecen yilki tavan bu yil bilanco öncesi satislar.... Iyi para kazandim ama firsat maliyeti yaratmakta....Bugün vedalastim. Uygun fiyatlara gelirse bakariz.Size iyi kazanclar eski ortaklar.
SM-A530F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fikirlerim beni baglar asla yatirim tavsiyesi degildir.
Þirkete ilk çeyrek alýnan 52 milyon tllik kredi için mail attým. Verdikleri cevap þöyle.
Resmen temettü vermek için kredi çekilmiþ.
Paranýn çoðu yine alkime gittiði için sorun yok olan yatýrýmcýya oluyor
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
arkadaþlar, neresinden bakarsanýz bakýn büyük kayýptayýz. haftalýk grafikleri güzelleþmiþti bozdular. aylýk grafikte de çok güzel görüntü vardý ancak onu da bozmak üzereler. günlük grafiklerin anasýný aðlattýlar zaten. yazýk, gerçekten yazýk. þuraya yatýrdýðýmýz paralara yazýk. 5 günde %12 civarý düþüþ. yazýk günah kardeþim. insanlar kazandýðý üç beþ kuruþu buralara baðlýyor ama 24 aydýr yatýrýmcýyý mahvetmiþler. temettü veriyormuþ. iyi güzel de her temettüde zarar dahada büyüdükten sonra ne anlamý var kardeþim?
----------------------------------------------------------------------
Degerli kardeþim. Þirketýn bilançosu daha yený geldi. Kasadaký nakýtý 93,mily.tl. Bankadaký vadeli tl.hesabý 85.mily.tl. olarak
görüluyor.Tamam cevabýnda oyle yazýyor ama ne kadarý gerçek.
1--Hammadde alýmý için olmamasý lazým.Çünkü 31,12,2018,de vesaik karþýlýgý kredi kullanýp aldýlar.
Kredinin ekxsimbank kredisi olmasý lazým. oraný düþük.%.,3,75..süresi azamý 120.gündür.
2--Kýsmen temettü ödemesi için olabilir ki bu durumda da ya tahsillenecek kýsa vadeli bir alacak vardýr
veya bankadaký mevduatýn vadesi yanaþmýþtýr.
3..Sana tavsiyem..Yazýlanlarýn nedenýný kendince araþtýr- yorumla ve kolayca inanma./ytd
Merhaba cevap için teþekkür ederim. ben þöyle düþünüyorum, þirket nakit ve nakte çevrilebilir varlýk açýsýndan sýkýntýsý olmayan bir þirket, bunun içinde bu þartlarda 30 milyon tl si dolar, 22 milyon tl si tl bazýnda (dolar bazlý kredinin faizi 3.75, tl bazlý kredinin faizi %20) bir kredi alýmý yapmasýný garip karþýlýyorum. Çünkü alýnan para ile bir yatýrým yapýlmýyor ve yatýrýmcý iliþkilerinden de aldýðým cevaba göre oradaki 3 farklý yerde kullanýyor olmasý ilgimi çekti. Ve þirketin sahibi alkime de temettü olarak büyük bir pay gitmesi(yanlýþ hatýrlamýyorsam 25 ml tl idi) þüphelendirdi. Yani bir nevi bana Alkimin nakit için Alkayý kullanabileceði geldi.
Görüþlerim hatalý veya eksik olabilir teþekkür ederim
Yer Ýmleri