Biliyorsunuz deðil mi ;Ýstanbul özellikle Ýstanbul un ve Ýzmir in ve Ankara gibi büyükþehirlerin iþsizlik oranlarý 3-4-5 puan daha yüksektir...
saygýlar/baþarýlar
Biliyorsunuz deðil mi ;Ýstanbul özellikle Ýstanbul un ve Ýzmir in ve Ankara gibi büyükþehirlerin iþsizlik oranlarý 3-4-5 puan daha yüksektir...
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Yuhhh iþgücünü düþük göstermiþ TÜÝK (ne hikmetse bir anda iþgücü azalmýþ)
Ýþgücünü düþük gösterince istihdama oranýný da düþük çýkýyor
Yoksa daha çok çýkacakmýþ iþsizlik oranlarý...
Pesss
Rakamlarla nasýl bu kadar rahat oynuyorlar anlayamýyorum...
saygýlar/baþarýlar
Ocakta Tekstil,Ýnþaat,Sanai de daralma,iþden çýkarmalar devam etmiþ...
Muhtemelen %16-17-18 tarýmdýþý iþsizlikle seçime girecek iktidar
Fransýzlarýn güzel bir atasözü var:"KARINLAR AÇKEN, KULAKLAR DUYMAZ"
saygýlar/baþarýlar
Son düzenleme : Tengri Han; 15-02-2019 saat: 11:08.
Ben mezun olduðumda ülkede iþsizlik %6-7 dolayýndaydý ve çok zor iþ bulmuþtum, þimdi bu oranlara geldik, iþ arayanlara çok üzülüyorum..
Bu arada iyi bir eðitim de artýk kurtarmýyor maalesef, o eskidendi, kendinizi paralayýp alanýnýzda ülkedeki en iyi eðitimi alýn, yine iþ bulsanýz bile baþlayacaðýnýz maaþ kuþ kadar.. Ya da çok þanslý olup istisnai bir yerde iþe baþlayacaksýnýz.
Üniversitede bölümlerini birincilikle bitirenler bile aylarca yýllarca iþ arýyor..
Çok zor çok..
Merhaba sn. hocalarým, sizi tenzih ederek bir þey belirtmek istiyorum. Eðitim sistemindeki ve okullaþma eþitsizliðinden kaynaklanan sorunlarla , aile yapýsýndaki- kültürdeki yozlaþma birleþince ortaya gençlik bu.
Þahsen ilkokuldan bu yana hep eðiticilerle sorun yaþadým. Oðlum þu anda Týp okuyor. Bu çocuk ilkokulda öðretmenini eleþtirmeye baþladý. Adam boþ olduðu için çocuklara þiddet uyguluyordu. Ortaokulu bir kolejde okudu. Maalesef orada da zeki çocuklarý bir sýnýfa topladýlar, diðerlerine hiç bakmadýlar. Zeki çocuklarý test uzmaný yaparak dereceye sokmaya böylece okullarýnýn reklamýný yapmaya gayret ediyorlar. Lise devlet fen lisesi idi. Ýnanýn tam bir rezaletti. Doktora yapan öðretmen sayýsý ile övünüyordu müdür. Oysa öðretmenler kendine çalýþýyor, çocuklara hiçbir þey vermiyorlardý. tamamen yüksek puan alan , zeki çocuklar toplandýðý için zaten öðretmene ihtiyaç duymuyorlardý !! Lakin en azýndan öðretmen motive edebilir, kýlavuzluk yapabilirdi. Her veli toplantýsýnda en az 3 öðretmenle kavgam olmuþtur. ( çocuðun , kendisinden zeki olmasýný hazmedemeyen, çocuðu törpülemeye , aþaðýlamaya çalýþan öðretmenlerle ).
Þimdi de çocuk diyor ki ; ''Baba inan ki kocaman kocaman profesörler derse geliyor, slaytlarý yansýya koyuyor ve sadece slaytýn aynýsýný okuyor, çýkýp gidiyor. Soru almýyor. bazý seçmeli ders hocalarý ise , zaten sorularý vereceðini söyleyerek sadece derse katýlýmý þart koþuyor ve ders boyunca þahsi meselelerini anlatýyor '' diyor. Bu ülke neden bu durumda diye artýk þaþmýyorum. Hastanelerde neden doktor hatalarý arttý, hayatýn her alanýnda ( inþaat, mimari, ekonomi, makine vb ) seviye neden düþtü diye þaþmýyorum.
Sn. ressam yazdýklarýnýzýn hepsi doðrudur, liseden çok kötü, bomboþ bir gençlik geliyor üniversitelere. Üniversitelerdeki eðitimin kalitesinin de standardý yoktur, bir denetimi yoktur, dersi veren hocanýn namusuna býrakýlmýþtýr. Çok iyi eðitim veren üniversite/bölüm/hocalar olduðu gibi aksi de mevcuttur. Nedenleri uzun ve karmaþýktýr hepsini burada yazamam ama baþlýcalarý kontenjanlarýn yüksekliði ve sýnýflarýn kalabalýklýðý, öðrencilerin kalitesizliðinin hocalarý býktýrmasý ve mesafe koymak zorunda kalmalarý, öðrencilerin çoðununun zaten dersi umursamayýp telefonlarýyla oynamalarý bunu gören hocanýn motivasyonunun kalmamasý, iyi eðitim vermenin hocaya maddi veya kariyerde ilerleme anlamýnda bir katkýsý olmamasý (baþka kriterlere bakýlýyor) vb..
Özellikle yaþlý profesörlerden bazýlarý heyecanýný yitirmiþ emekliliðini bekliyordur, dersi kötü anlatmanýn dýþýnda bilimsel çalýþma da yapmýyordur, bunlara bir þey yapýlamaz, genellikle yeni öðretim üyesi olmuþ genç akademisyenler daha heveslidir, daha iyi ders anlatýr, daha çok bilimsel araþtýrma yapar. Öðrenciler derslerde seçim hakký olduðunda ünvanýna bakýp profesörleri tercih ederler ama genç hocalarý tercih etmeleri daha iyi olabilir (kesin kural deðil, çok deðiþir).
Bunlar o kadar önemli deðil aslýnda, devir deðiþti, internet var, eskiden üniversiteler/hocalar bilgi kaynaðýydý, þimdi internetten hiçbir hocanýn bilemeyeceði kadar bilgiye iki týkla ulaþýyorsunuz. Çocuðunuza önerim kendi kendini yetiþtirsin, üniversite eðitimi artýk ders anlatýlan deðil (dersi kendiniz çalýþarak da öðrenebilirsiniz), kendiniz çalýþýrken anlamadýðýnýz yerlerin ortak tartýþýldýðý, evde yapamayacaðýnýz laboratuvar çalýþmalarý, staj, teknik gezi, iþyeri eðitimi, grup çalýþmalarý, sosyal faaliyetler ve benzeri uygulamalarýn yapýldýðý bir hale dönüþüyor.
Yer Ýmleri