"Trump Says Big Spike To The Stock Market Coming As Soon As China Trade Deal Is Done.."
Çin ile anlaþma olursa borsalar son bir mal çakýþý yapmak için çýkar,
belki Dow/Gold 23'e kadar...
"Trump Says Big Spike To The Stock Market Coming As Soon As China Trade Deal Is Done.."
Çin ile anlaþma olursa borsalar son bir mal çakýþý yapmak için çýkar,
belki Dow/Gold 23'e kadar...
Mesele o ülke bu ülke deðil. Mesele herkesin bildiði çok daha basit bir þey ki '' özgür düþünce '' .
Ülkelerin geride kalmasýnýn tek sebebi bu . Özgür düþüncenin olmadýðý toplumlar parayla ayakta kalamaz . Ve tarih ülkelerin çöküþüne sadece bahaneler , sebepler uydurur. Venezuela, petrol fiyatlarý düþmese de yýkýlmaya mahkumdu. Suudi Arabistan simdikinin 10 katý parasý da olsa yýkýlmaya mahkum .
7 milyon asgari ücretli
2 milyon asgarý ücret altinda calýþan varmýþ
bir halt olacaðý yok.
Ýyi iþte ülke cennet gibi. Herkes memnun bende memnunum. Soðan paarda yedi patates 5 tl oldu. Tanzimlerde de bazý ürünler gelmiyor muþ. Zaten en kötü sebzelerdi. Sonuna kadar devam. Hani adama demiþler mokoko mu ölüm mü sonra cevaba binaen. Ölene kadar .........
Bu gün adam etrafa küfürler saydýrýyor apartmanýmdaki komþuya. Silahla ateþ ediyor. Polisi arýyorum adamlar ifade alýp gönderiyor. Komþu þikayetçi olmuyor çünkü polislere kapýyý açmamýþ. Ve adam yine ayný þeyi tekrarlýyor. ben þikayetçi olacam adama benim adýmý verecekler adamda sana ne diyecek sonra bana olacak olan. Polislere diyorum kamu davasý olmaz mý adam galiz küfürler ediyor tehdit ediyor ve ateþ ediyor. Týk yok... polis twetleri takip ediyor 3. sayfa haberleri o biçim...
Ben de geçen hafta bazý ürünlerde fiyat artýþlarý tespit ettim...
Yada bana öyle geldi
Soðan ithal zaten
Tanzimler ve marketlerle piyasa ucuz mal sürülünce mal kalmamýþdýr piyasa da bu da fiyatlarýn artmasýna yol açmýþtýr
Benim görüþüm sebze meyvede ilerleyen aylarda çok fiyat düþüþleri beklemiyorum
Evet havalarýn ýsýnmasý ile tarla ürünü çýkacak / mal bollaþacak ama turist de bollaþacak
45 milyona yakýn turist gelecek onümuzdeki 5-6 ayda
Çekirge sürüsü gibi tüketecekler
Yazýn hatýrlat bir daha üzerinden geçelim bu konunun
saygýlar/baþrýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Bu cuma günü seçimin kaderini belirleyecek verilerden Aralýk ÝÞSÝZLÝK verisi açýklanacak...
Ýþsizlik verileri biraz geriden geliyor
Cuma günü Kasým+"Aralýk"+Ocak ortalamasý gelecek
Ama reelde þu an Mart ayý iþsizliðini yaþýyor insanlar (tabi biz Mart verisini 4-5 ay sonra öðreneceðiz ama bu þu an sýkýntýnýn yaþandýðý gerçeðini deðiþtirmez)
Benim çevremden duyduðum iþlerde/piyasa da en ufak bir açýlma yok Mart 10 itibarýyla...
Ýlk defa yüksek iþsizlik+yüksek enflasyonla girecek seçime iktidar
Özellikle büyük þehirlerde (çünkü Anadolu nun küçük illleri ile büyük þehirler arasýnda iþsizlik farký 10 puaný bulabiliyor) sonucu çok merak ediyorum
Ýstanbul un TD Ýþsizliði ile Gümüþhanin iþlsiziði arasýnda fark 10 puaný bulabiliyor
Gümüþhane çok küçük bir ilimiz olduðu için,sürekli göç verdiði için kalanlarýn hemen hepsinin iyi kötü bir iþi oluyor
Haliyle buralarda iktidar/AKP oy rekorlarý kýrýyor...
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Yer Ýmleri