Originally Posted by
pilavli
Ýþsizliðin akademisyenlerle ne alakasý var?
Profesörler doçentler mi iþe sokacak mezunlarý? Öyle bir taahhüt mü veriliyor?
Akademisyenlerin görevi araþtýrma ve proje yapmak, bilimsel yayýn çýkarmak, uzmanlýk alanýnda eðitim vermektir. Mezun iþ bulamýyorsa YÖK ya da hükümet ya o alana teþvik verip istihdamý artýrýr, ya da o bölümün kontenjanýný azaltýr veya bölümü eðitime komple kapatýr, sadece araþtýrma yapýn der.
Akademisyenlerin maaþýný iyice düþürün de kalan az sayýdaki iyi hoca da emekli olsun ya da yurtdýþýna kaçsýn, sonra üniversite eðitiminin kalitesi niye böyle diye aðlayýn öyle mi?
Geçtiðimiz yýllarda bölümlerin kontenjanlarýnýn nasýl balon gibi þiþirildiðini, bölümlerin üniversitelerin YÖK'e defalarca yapmayýn yetiþemiyoruz bu kadar öðrenciye imkanýmýz yok diye yalvardýðýný, YÖK'ün hükümete bunlarý aktardýðýný ama hükümetin dinlemeyip kontenjanlarý daha da artýrdýðýný, öðrencilerin bazen sýnýflarda ayakta ders dinlediðini biliyor musunuz? Akademisyenler veya üniversiteler veya YÖK belirlemedi o kontenjanlarý, öyle bir yetkileri olmadý. Yetki olmadan sorumluluk olmaz. Þimdi iþsizlikten ötürü akademisyenleri suçlamayýn haksýz yere.
HAYIR
HAYIR
HAYIR
ÝDDAA EDÝYORUM YOK BÖYLE BÝR ÞEY
Tanýdýðým/bildiðim akademik çevrelerin fikirlerini saymýyorum, her gün en az 5 gazeteyi +2 tane süreli yayýný takip eden biri olarak hiç rastlamadým bu söylediklerinize
Benim gibi bir entellektüelin bu söylediklerinize hiç denk gelmemesi mümkün olabilir mi?
Bana 1 ,bakýn 2 tane deðil sadece 1 tane akademik camianýn toplu itiraz/direniþine dair söz/eylem gösterin herkesin huzurunda sizden ÖZÜR DÝLEYECEÐÝM...
SÖZÜM SÖZ
Buyrun bekliyorum
Gösteremezseniz bende sizden samimi bir özür talep ediyorum...
Akademik camia halinden memnun sizin haberiniz yok...
Ýktidar yeni 1000 tane ünü açacam dese asistanlar +yrd doç lar+doç lar çalgýlý çengili kutlama yapar, masanýn üzerinde dansöz oynatýrlar siz neyin kafasýný yaþýyorsunuz?
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Yer Ýmleri