Ben de bu fon olayýndan sonra fazlasýyla huylandim, bu kadar kör goze parmak misali yapýlýnca, bakalým iþin sonu nereye varacak, bu kadar çok dövize yuklenilince insan kuþkuya düþmüyor deðil, yani bence 5 civarýnda seyreden dolarýn 7'yi vurmasý ve 6 bandýnda piyasaya yedirilmesi üzerinde düþünülmesi gereken bir konu.
Þimdi ben bu kýsmý anlamadým arkadaþlar, birisi bana açýklasýn lütfen.
Bu yurtiçi yerleþikler tam olarak kimler oluyor?
Devlet harici bu kadar dolar var mý? Tamam uluslararasý konjonktürde küçük bir para ama IMF den ne kadar para alacaðýz ki gelirse.
Hazinenin borçlanma miktarlarýna bakýnca bu para bana bayaðý büyük bir para gibi geldi .
Abi güven yok . Kendi açýmdan düþüncem þu; sistem terse yatarsa dolar sigorta, yok sistem düzelirse de mal mülk maaþ zaten hep TL.
Sizler daha iyi bilirsiniz ben hatýrlamam ama 90 ' da 3 gün sonra parayý harcayacak olan bile dolara çevirir, o üç gün dolarda tutarmis parasýný, o haddeye geldik mi þuan bilmiyorum, duymuyorum.
Gerçek ve tüzel kiþiler toplamý, evet bu para var, karþýlýksýz deðil. 145 milyar usd lerden 7 zirvesi sonrasý artýþ ile tarihi zirve..
Önemli olan bu deðil önemli olan bu usd yi kim TL ye çevirdi. Alan belli zaten. Satan kim. Ýmf ile bir anlaþma, baðlantý vs. olmayabilir, gidiþat bunu gösteriyor.
MB rezervleri 99 milyar usd. Ve 50 milyar usd abd devlet tahvili var.
Sorun TL likitidesinde. Bu nedenle de fonlama hala TL de %24
Her þeye raðmen risklerimizden dolayý dth çözülmesi Ekim sonrasý baþlar gibi. Ama tabi hangi fiyattan.
Ayrýca TL ye dönmeyi bekleyen yakýn zamanda olacak bu garip milyar usd unutulmamalý.
Bol kazançlar
Yer Ýmleri