-

Originally Posted by
rxpu
1.05 trilyon TL'lik TL mevduattan 30 milyar TL civarında bir stopaj vergi geliri var. 1.15 trilyon TL civarı döviz mevduatlarından alınan stopaj vergisi ise 8 milyar TL civarında
Gerçi döviz artışının tetikleyeceği bir ek durgunluk o paranın kat ve katı zarar verir.
Aynen abi, ekonomiyi iyice dibe sürükler...Bence reisden haber ve emir almadan iş yapamıyorlar....
Hep yumurta kapıya dayanınca bişeyler yapıyorlar...Bu hafta içi borsa ve tahvildeki satış cok hızlanınca reisi arayıp stopaj ve faiz konusunda icazet isticekler...Yoksa durmaz bu ateş..
Inanılmaz kötü yönetiyorlar, yabancı da bunu bildiği için spekulasyonun kralını yapıyor.
-

Originally Posted by
feveran99
Arkadaşlar merhaba,
Eylül'de düğün yapacak bir arkadaşım var. Ciddi anlamda tedirgin. Nakit hazırda parası yok maalesef. Bana sorup duruyor, düğün için kredi çekip altın alayım mı diye. Normal şartlarda maaşından (kamu çalışanı) arta kalan ve ailesinin zamanla kendisine yollayacağı tutarlarla altınları eylüle kadar tamamlayacaktı ancak şu son 2 gunde olanlar ve seçim sonrası altının yükselmesi durumu onu düşündürüyor. Siz olsaydınız ne yapardınız?
Şimdiden zaman ayırıp yanıtlayan herkese çok teşekkürler.
Merhaba sorunun cevabı için altının (doların) gelecek fiyat tahmini lazım, bunu da kimse bilemez.
Nakit parası olsa yarısını şimdi alsım yarısını beklesin derdim her iki ihtimali de ortalamak için.
Ancak kredi çekecek dediğiniz için iş değişiyor, kendi karar vermeli. Ben olsam kredi çekmezdim, olası fiyat artışını göze alıp biriktirdikçe alırdım.
Alternatif olarak, eğer piyasalara aşınaysa hedge amaçlı altın viop yada varantında ters pozisyon alabilir, kaldıraçlı olduğundan az bir tutar yeterli olur, böylece bugünkü fiyattan altını sabitlemiş olur, ileride parası olduğunda altını alır o zaman da ters pozisyonu kapatır. Komisyon parası kredi faizinden azdır sanıyorum. Karışık gelirse uğraşmasın.
-

Originally Posted by
ayhan53
az ahaber seyrettim moralim yerine geldi ne la bu sizin ruh haliniz içimi kararttınız
A para cikmis.orda dolar ucuzmus galiba
)
-

Originally Posted by
yuzdeoncu
A para cikmis.orda dolar ucuzmus galiba

)
tanzim satışa gelmedikçe almam
bir halt olacağı yok.
-
gene döndü dolaştı yeşerdi
bir halt olacağı yok.
-

Originally Posted by
dublerakı
Yani arkadaşınız long pozisyon açıyor.

Çünkü hayalleri var,inşallah mesut ve bahtiyar olurlar.

Siz bir de boşanma maliyetinden bahsedin, henüz evlenmediği için olmayan evliliğin boşanma maliyeti(swap misali)

Hesap açma ve hesap kapama arasındaki işletme maliyetini de unutmayalım. Swap çok yüksek şu aralar . Faiz daha da çıksın diye bir de piyasaya mal sürülmezse yandı gülüm keten helva , salonda uyur artık.
-
Değerli Yatırımcımız,
TRY çiftlerinin (USDTRY ve EURTRY, GAUTRY) swap (gecelik taşıma maliyeti) tutarlarında değişiklik gerçekleşmiştir. İlgili ürünlerdeki değişiklikleri internet sitemiz üzerinden veya işlem platformumuzda bulunan sembol özelliklerinden takip edebilirsiniz. Mevcut ve yeni pozisyon düzenlemelerinizde ilgili değişiklikleri de dikkate almanızı önemle rica ederiz.
Saygılarımızla,
Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.
-
yapıkrediye peşindende diğer bankalara fena daldılar bu swap inatlaşması bi tarafı göçertecek
bir halt olacağı yok.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri