Þuan borsamýz öyle bir hal aldý ki , her hissede ya gruplar var , ya patron ve adamlarý manüpüle ediyor , yada çeteleþmiþ spekülatörer iþlemlerle yatýrýmcýlarý soymaya çalýþýyor! Halka arz hisselerinden belli en basitinden ! Misal Cates , halka arz et 60 TL 80-90 civarýna götür ve sonra 40 TL arz fiyatýnýn % 50 altýna çek , sonra Tweeterda ve diðer sosyal mecralarda þirketin çok borcu var diðer þirketlerininde çok borcu var onun için halka arz edildi , borç bataðýnda þirket diye insanlarý korkutarak sattýr ve sonra tavan tavan götür !! Yetkililer duyuyorsa eðer incelesinler halka arzdan beri iþlem yapanlarý bakalým ne çýkacak! Sadece Cates mi , þuan borsada kaç hisse var baðýmsýz sadece yatýrým yapanlarýn iþlemleriyle fiyatlanan !? Hisse çýkmasýn diye yükselen piyasada satýþ baskýsý kurmalar , düþen piyasada açýða satýþlarla fiyatlarý aþaðý çekmeler , birgün +4 yapýp ertesi gün -8 yapmalar , sosyal medyayýda kullanýp yatýrýmcýlarda algý yapmalar ! Ýnsanlarýn elinden alýnca tavan tavan yaparak alým fýrsatý bile vermeden yükseltmeler ! Öyle bir girdabýn içine düþtükki aylarca yýllarca ekrana bakmadan bekleyenlerin dýþýnda borsadan para kazanmak imkansýz hale geldi maalesef ! Erbos gibi karlý bir þirket 2 yýldýr ayný fiyatlardan nasýl iþlem görüyor !? Endeksin 2 yýldaki artýþ oraný x7 , ayný sektördeki hisseler günlerdir tavan tavan gidiyor ve bu + 5 bile yapmýyor ! Hergün derinlikli ekrandan takip ediyorum , hisseye ne zaman alýþ gelse birileri bilerek hisseye basýyor ! Takasta yabancý alýþýda olan ve genelde toplu olan bir hisse endeks kadar bile yükselmiyorsa alenen hissede baský yapýlýyor demektir ! Onlarýn Allah belasýný versin ve dilerim tez zamanda bize yaþattýklarý burunlarýndan fitil fitil gelsin! SPK artýk bunlarý piyasalardan temizlemeli ve güven oluþturmalý , yetkililere de sesleniyorum , bu olanlara artýk müsade etmeyin ve yatýrýmcýlarýn yatýrýmlarýnýn soyulmasýna izin vermeyin. Sadece Erbos için deðil tüm hisse senetlerinde yapýlan, misal herkesin bildiði gibi Ýhlas holding vb. þirketler baþta olmak üzere , Hissesi olanlarý yýllardýr sömüren þirket sahipleri dahil , alavere dalavere yapan herkese gerekli en aðýr yaptýrýmlarýn yapýlmasýný istiyorum , diliyorum , arz ediyorum.... Y.t.deðildir....

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri