yataþ þu ana kadar hep defansta kaldý ama yakýnda gevþek para politikalarý ile birlikte kontra ataklara kalkýp goller aramaya baþlayacak...yataþ göze hoþ gelen hareketler yapmaya baþlayacaktýr..unutmamak lazým ki yataþ hala 0,54 defter deðerinde..yani tüm varlýklarýnýn kabaca sadece yarý deðerinde...bir kaç yýl önce tüm varlýklarýnýn 2,5-3,00 katýnda idi...eðer beklediðimiz geliþmeler olur ise 5-6 katlýk çýkýþlar söz konusu olur...
son yaptýðý sünger fabrikasý yatýrýmý durgun ekonomik ortamýna ve yüksek faiz ortamýna denk geldi..buda yataþý çok olumsuz etkiledi...ama sünger fabrikasý yatýrýmý bitti , artýk peyder pey bu fabrika ciro ve kar üretmeye baþlayacaktýr...yataþýn kademeli olarak 2-3 PP/DD rasyosuna çýkmasýný bekliyorum...
biliyorum saðdan soldan bir sürü hisse giderken yerinde sayan bir yataþta durmak çok zor...bunun farkýndayým..ama nedense hisseleri en kötü durumlarýndan iyiye giderken ve nisbeten fiyatlar diplerinde iken almayý seviyorum...çok prim yapmýþ ve þiþmeye baþlamýþ hisseleri almayý sevmiyorum..trenlerin hep ön vagonlarýnda olmayý seviyorum...bazen yatýrýmýnýz çok can sýkýcý olabilir ama ileride bu sýkýcý yatýrýmýnýz size çok þey vereceðine inanýyorum..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri