https://www.bloomberg.com/news/artic...d=fixed-income
TL mevduatlarda normalleþme baþlýyor mu? Bankalara önümüzdeki hafta mevduatlarda faiz artýþýna hazýrlanýyor:
bizim ülkede steak kültürü yok daha yeni yeni.. yoksa t-bone dan girer porterhouse'dan çýkarým
bizde et dendi mi kasap verir bifteklik et diye dövülmüþ but etini tencerede salçalý yapýlýr yenir..
Yoncalý banka ismine ek alýyormuþ.Nasýl telafuz edilecek acaba?
Cepteteb artýracak ama eli gitmiyor....21.75 yapmýþ.
pazartesi enpara eþitler ama rezalet oranlar.
Katýlýyorum, 90larla þimdi arasýnda çok fark var, 2001de 10 milyara hallolmuþtu iþ.
Þimdi kýzanlar olacak ama et muhabbeti de olmuþken o zamanlara deðineyim. Enflasyon falan vardý ama alým gücümüz yüksekti, serçemize atlar kasaptan kilolarca pirzola alýr, amcamlarý da peþimize takýp daða pikniðe giderdik.
6–7 kiþi et yerdik ve ne et parasýný ne de benzin parasýný dert ettiðimizi hatýrlamam. Dayým emekli ikramþyesiyle ev almýþtý, kavun 25 kuruþtu ama o 25 kuruþ herkeste vardý, sürekli alýrdýk.
Ssk hastanesi kalabalýktý ama sabahtan giderdim, bir tl vermeden öðlene ilacýmý almýþ þekilde çýkardým.
Þimdi sorsam ülkenin en büyük iki sanayi þirketi ne diye, ereðli ve tüpraþ dersiniz, borsadakiler para kazandýysa bu ikisine bulaþmadan kazanmamýþtýr, herkese ekmek yedirmiþtir. Balkanlarýn en bütyüyük rafinerisi. Bu fabrikalarý kim yaptý.
Þimdi eleþtiri yapýnca hemen birileri çýkýp nankörlükle suçluyor ya insanlarý, iþte bence asýl nankörler onlar. Geçmiþi satýp, geleceði borçlanýp ülkeyi %7 dolar faizine mahkum etttiler. Bu son gelen iþsizlik rakamý cumhuriyet tarihinin rekorudur ve en kötüsü daha görülmediði halde durum böyledir.
Ekonomi parasal meselelerden, faizden kur yüzünden deðil, Ýstanbul seçimlerini tartýþtýðýnýz için, Musa Kart gibi gazetecileri hapse attýðýnýz için düzelmeyecek. Benim gibi sýradan vatandaþ size güvenmediði için düzelmeyecek.
Yer Ýmleri