Nurolbank 32 gün bono oraný 23.50, MK 24.68 e geliyor
Nurolbank 32 gün bono oraný 23.50, MK 24.68 e geliyor
Enflasyon üzeri net %5 versinler olur.
Yoksa ben yatýrmam.
Oranlara bakalým.
%25 üzeri çýkarsa düþünürüz.
Selamlar.
Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Hala net bir faiz oraný belirtilmediði için yorum yapmak zor. Yýllýk basit faiz üzerine enflasyon farkýný koyarsa pek avantajlý olmaz 366 gün vade diyor buda aylýk bileþik etkisi gidiyor anlamýna gelir ki yýl içerisinde %22'den yenilenen mevduatýn yýllýk bileþiði 24.36 yapar. Enflasyon 22 çýktýðýnda ilave getiri olmayacaðý için yýllýk mevduatýn stopaj avantajýný da göz önünde bulundurursak 1 puanlýk kayýp oluþur. Reel getiriyi nasýl sunacak oda belirtilmemiþ stopaj dahil mi hariç mi bir sürü soru iþareti var benim için.
Ben þimdiye kadar bu tür reklamý yapýlan ürünlerde mevduatçý için bir fayda getirdiðini görmedim. Bir miktar koyup deneyin. Sonucu görün ve kaçýn. Þöyle dese anlarým dolar altýna ve enflasyona karþý korunmak dense ve hiç faiz vermese bile derhal katýlýnabilir. Bizde enflasyon hesaplamasý bile o biçim. Bence mesafeli olmak lazým derim.
BLA-L29 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yer Ýmleri