Yine ayný oyunu oynayacak mý gorcez
GM Discovery II+ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yine ayný oyunu oynayacak mý gorcez
GM Discovery II+ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de bir Yaþar grubu yatýrýmcýsý olarak Vking'in bilançosuna göz attým. 2016/12'de 325.423 olan Özkaynaklarý 2017/3'de -3.952.209'a düþmüþ. Eksi özsermaye borsa þirketleri için kabul edilemez bir durumdur. Bunun anlamý bu þirketin borç toplamý varlýklarýnýn toplam deðerini geçmiþ. Yaþar gibi kendini büyük addeden bir grup tabi ki içine para koyacaktýr.
Gelir tablosuna bakýyorum. 3 aylýkta brüt karý 9.970.388 ve brüt kar marjý %28 seviyesinde. Ancak pazarlama gideri olan -5.674.310 ve Diðer Faaliyet Giderleri -4.243.930 brüt karý eritiyor ve faaliyet karý olarak 716.906 gibi çok az bir tutar kalýyor. Yani þirket faaliyetinde maliyetlerini veya fiyatlarý iyi yönetemediðinden iyi bir faaliyet karý oluþturamýyor. Giderler biraz daha yükselse faaliyet zararýna geçecek. Burada haksýz giderler yapýyorlarsa ona müdahale edebileceðiniz bir imkan yok.
Geldik zurnanýn zýrt dediði yere. Çoðu þirket golü buradan yer zaten. -5.260.376 finansal gider yani borçlarýn faizleri karý silip süpürüyor ve istisnasýz zarar etmesine sebep oluyor.
Bu þirketin adam olmasý için iki þey lazým. Birincisi büyük bir bedelli yapýlacak ve tüm krediler (ticari olmayan borçlar) kapatýlacak, böylece faiz giderinden kurtulacak. Ýkincisi tekrar ayný duruma düþmemek için maliyetler (pazarama ve yönetim giderleri) sýkýca kontrol altýna alýnacak, fiyat politikalarýna dikkat edilecek, tasarruf yapýlacak.
Ancak bu adýmlarý atmak çok vizyoner olmayý gerektirir ve ben Yaþar'larýn, en azýndan Selim Yaþar'ýn buna cesaret edebileceðini zannetmiyorum. Bu ufak eþanlý azaltým ve artýrým ile ancak 1-1.5 yýlý kurtarabilir sonra yine ayný duruma gelir.
Gelecekteki iþim bu olacaðýndan ve bunun eðitimini aldýðýmdan yöntem konusunda bir tereddütüm yok ancak bunu yapmak zordur.
Bu Yaþar'lar Petun ve Pnsut'ten kazandýklarýný Dyoby, Pýnsu, Ayces ve Vking'den veriyorlar. 2 baþarýlý 4 baþarýsýz þirketleri var.
Syg.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
NÞA 'da haklý olabilirsin ama burada ky yolma ve bilinçli zarar gösterme operasyonu var.
Özet geçeyim bu operasyonlan bir vergi vermiyor iki ky elinden hisseler bedavaya toplanýyor üç kar transferi yapýlýyor borsa dýþý firmalarýna dört gelecekte borsa dýþýna çýkýnca altyapýsý hazýr týkýr týkýr kar yazmaya baþlar...
Bir Türkiye klasiði...
NÞA normal þartlar altýnda...
dual
Sýrtlanlar diyarýnda yem olma dikkat et.
Iki senede bir ayný senaryoyu uygulamaya koyuyor ise iyi niyet beklenemez . Bir þekilde bu kaðýta bulaþtýk yoðun bir zarar için de kurtulamaz hale geldim . Yaþar adýna bile dayanamýyorum torunu torbasý alayýna ZIKKIM OLSUN bunlar demek böyle zengin oluyorlar.
GT-I9300 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Agzýna saglik.
Amin .
Bunlarda vicdan yok.
Bunlar ne zanediyor .
bu garibin gurabanýn parasýný
yiyemezler. bogazýnda kalýr.
Yaratan var . merak .etme
Y.T.D
SM-J700F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Viking de senaryo hep ayný .
sermaye azalt bedeli sermaye artýr.
lotlarý elimizden al hiseyi 1 tl yap.
gene zar zar zar.....
öz sermaye yi bittir.
hiseyi gene getir.
0.50 kursa fila .
gene sermaye azalt.bedeli sermaye artýr.
yokmu buna bir dur diyen .
SPK nerde ya bu resmen ky yý soyuyor.
spk .izliyor.
yaþarlar bu garip gurabanýn parasýný.nasýl yiyiyor. ya
Allah tanda korkmuyorlar .
yapilacak birþey yok.
söylenecek cok þey var ama boþ ver.
herkes ekdiðini bicer y.t.d
SM-J700F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
VÝKÝNG KAÐIT VE SELÜLOZ A.Þ.
VKING
Gönderim Tarihi
24.05.2017 11:11:18
Bildirim Tipi
ÖDA
Yýl
-
Periyot
-
Kayýtlý Sermaye Tavaný Ýþlemlerine Ýliþkin Bildirim
Özet Bilgi
Sermaye azaltým ve artýrým, Esas Sözleþme Deðiþikliði Hakkýnda SPK'ya Baþvuru
Yapýlan Açýklama Güncelleme mi ?
Evet
Yapýlan Açýklama Düzeltme mi ?
Hayýr
Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý ?
Hayýr
Ýlgili Þirketler
VKING
Yönetim Kurulu Karar Tarihi
28.04.2017
Ýlgili Ýþlem
KST Geçerlilik Tarihi Güncellemesi
Mevcut Kayýtlý Sermaye Tavaný (TL)
80.000.000
Yeni Kayýtlý Sermaye Tavaný (TL)
80.000.000
Kayýtlý Sermaye Tavaný Ýçin Son Geçerlilik Tarihi (Yeni)
31.12.2021
Tadil Edilecek Ana Sözleþme Madde No
6
SPK Baþvuru Tarihi
24.05.2017
Ek Açýklamalar
Þirketimiz Yönetim Kurulu'nun 28.04.2017 tarih ve 2017/19 sayýlý toplantýsýnda alýnarak ayný tarihli özel durum açýklamasýyla kamuya duyurulan kararýna istinaden, Þirketimiz çýkarýlmýþ sermayesinin, 45.000.0000 TL.ndan 21.100.000.-TL.na azaltýmý ve eþanlý olarak 20.900.000.-TL. nakit ilave ile 42.000.000 TL'na artýrýlmasý ve Þirketimiz esas sözleþmesinin "Kayýtlý Sermaye" baþlýklý 6 ncý maddesinin iþbu sermaye azaltýmý ve artýrýmý iþlemini ve Þirketimiz kayýtlý sermaye tavanýnýn geçerlilik süresinin 2017-2021 yýllarýný kapsayacak þekilde uzatýlmasýný teminen tadili için, bugün (24.05.2017) Sermaye Piyasasý Kurul'una baþvuruda bulunulmuþtur.
Bilgilerinize arz ederiz.
Saygýlarýmýzla
Hýrsýz yaþar baþvurusun yapýlmýþ
Yer Ýmleri