Saat 13.00 dan önce verilmiþ alýþ ya da satýþ farketmez tüm iþlemlerde fon deðeri o günkü kapanýþ üzerinden hesaplanýr ve iþlemi yapýlýr. T valör süresi, para ya da fonun hesabýnýzda gözükmesiyle alakalý.
13.00 dan sonraki iþlemler ise bir sonraki gün kapanýþýndan sonra hesaplanýr.
GPG iyice defansif duruma geçmiþ, hisse oraný %3.9 a düþmüþ. Agresif hareketler, çok yüksek getiriler beklememek gerekiyor.
Yarýn 13:00'dan önce emir verilirse, yarýn gün sonu oluþacak fiyattan satacak. Ki bu zaten t+1 fiyati olmuþ oluyor. Ben pazartesiyi bekleyin derken ay kapanýþýndaki (viop vade son günü olduðundan) getiriyi görmek açýsýnda son 1 þans verelim diye dedim. Valör için demedim.
Tabiki valörlü iþlem görüyor. Fakat bankada fon alýþ emri vermeniz için nakit bulunmasý lazým hesabýnýzda fakat aracý kurumda kredi limitiniz varsa takasý ayný günde gerçekleþecek bir fon veya hisse satmanýz yeterli. OKT T+1 valörlü bir fon YFV'de T+1. YFV satýp OKT almak istiyorsanýz ayný gün alým ve satým emri verdiðinizde ertesi gün 14:00 den sonra YFV satýlýp OKT alýnmýþ olarak hesabýnýza geçer. En azýndan ben kendi kurumumda bu þekilde yapýyorum.
Yer Ýmleri